Fotoreportáž: Naše jednodenní zima
Foto: autorka - Les v zimě, Jeseníky

Fotoreportáž: Naše jednodenní zima

25. 1. 2020

Od pátku bylo docela dost nevlídně a pak pršelo celou sobotu a neděli. V pondělí se změnilo jenom to, že déšť přestal, ale bylo zachmuřeno až běda. Tisíce kapiček na keřích oschly a bylo zase vše šedivé.

Předpověď počasí hlásila mrazivou noc. A skutečně o půlnoci meteostanice ukazovala -6,9° C.

Je úterý 21. ledna 2020.

Ráno to za oknem jiskřilo, jinovatka, modrá obloha, slunce. Nádhera. Mrazivá nádhera. Vyrazila jsem na louku nad domem a v tu ránu jsem byla ztracená. Věděla jsem, že musím někam na kopečky, které kolem dokola zářily tou trochou sněhu v ranním slunci.

Jenže je úterý a já mám pravidelné čtení v Pečovatelském domě. Volám sociální pracovnici a jdu s pravdou ven. Je krásně a já bych chtěla jít fotit, kdo ví, jak bude zítra. Žádný problém, čtení se přesune na pátek. Díky, tisíceré díky.

V deset hodin nasedáme do autobusu a jedeme přes Jeseník, který lemují pocukrované kopečky, na Červenohorské sedlo. Již v Bělé pod Pradědem nás překvapí první hromádky odhrnutého sněhu okolo komunikace. A pak vjíždíme do pohádky. Cestu lemují obalené stromy vatou, ale ne – sněhem. Stráně svítí v dopoledním slunci a proti nám se vzpíná zasněžený horský masiv. Jsme jak v Jiříkově vidění. Skutečná zimní krajina. Opravdová zima a jen kousek za humny.

V jedenáct hodin jsme v cíli. Červenohorské sedlo. Procházíme lyžařským areálem a užíváme si zimu. Zimu, jakou známe z nedávné doby, kdy všude ležel sníh a mráz štípal do tváře. Brouzdáme tou bílou nádherou a tetelíme se v hřejivých slunečních paprscích. Je nám neskutečně krásně. Padne rozhodnutí, že na zpáteční cestu se vydáme pěšky do Filipovic. Čeká nás 7 km pochodu a občas i krásných výhledů, které bych z autobusu nemohla fotit. A myslím, že právě na zpáteční cestě jsem pořídila ty nejlepší fotky z dnešního výletu. Za hodinu a půl jsme v cíli a čekáme na autobus, který nás dopraví do Jeseníku a další pak zpět domů.

Je středa 22. ledna 2020, venku je opět nevlídně a pošmourno. Spoléhám na měsíc únor, ten by ještě mohl tu letošní zimu zachránit. Uvidíme.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindra Hubačová
Elenko, krásný výlet a luxusní fotky, nezklameš. Děkuji
Elena Valeriánová
Děkuji za všechny komentáře. Hvězdičky jsem si nenadělila já, ale můj vnouček, byl moc rychlý.
Soňa Prachfeldová
Pokochala jsem se, nádhera. Krása je pomíjivá i ta sněžná.
Helenka Vambleki
Výlet stál za to!!!Nádherné fotky, takovou zimu už jsem dlouho neviděla!!!Byla jsem v těch končinách na poslední rekreaci ROH v únoru 1989
Jaroslava Handlová
Paní Zima umí čarovat. Elenko, Ty však za ní nezaostáváš ani trošičku s těmi úžasnými fotkami i hezkým článkem.
Jan Zelenka
Krásný výlet a krásné fotky. Paráda!!
Zuzana Pivcová
I ta jednodenní zima za to stála, když po ní zůstaly takové krásné snímky.
Mirek Hahn
Moc prima cyklus sněhových fotografií.
Marie Novotná
Moc hezká bílá krása.
Jana Šenbergerová
Než jsem si všechny krásné zimní fotky prohlédla, tak se v našem obýváku ochladilo. Včera jsme jeli přes Rejvíz, zdaleka není tak krásně bílý, ale přece jen tam trocha sněhu je. V Dolním Údolí se lyžuje jen na uměle zasněženém svahu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...