Pěšky Rejvíz - Dolní Údolí
Foto: autorka - Na Rejvízu

Pěšky Rejvíz - Dolní Údolí

7. 2. 2020

Je čtvrtek 6. února, venku je ze včerejška trochu pocukrováno a my se rozhodujeme, jestli pojedeme na malý výlet.

A je rozhodnuto, i když obloha je zatažená až běda, ale sezení u televize nás prostě ubíjí. V poledne sedáme na autobus do Zlatých Hor, tam přesedáme a už jedeme k cíli, či spíše ke startu naší procházky.  V autobuse se dáváme do řeči se sympatickým  mladým párem, mají se sebou chundelatého psa s krásným očima. Dozvídáme se , že jsou z Litoměřic, ale v Dolním Údolí koupili staré rekreační středisko Severka, které rekonstruují. Částečně by chtěli otevřít už v létě. V našem kraji se jim moc líbí, a tak jim povídám, jak mně se zase moc líbilo v tom jejich kraji. Svět je malý a je úžasné potkávat se s různými lidmi a hlavně souznit.

Vystupujeme u penzionu Rejvíz, který se dřív jmenoval Nosková chata. Osada Rejvíz je, stejně jako Dolní Údolí, místní část města Zlatých Hor. A my se s údivem rozhlížeme po zasněžené krajině. Jen lituji, že je k uzoufání  zataženo.

Nad lesy visí těžká šedivá deka, ale přesto neodolám a fotím. Jenže fotky jsou smutné, sníh slitý v jednu bílo-šedou plochu. No, není každý den posvícení. Tu šedivost sem tam naruší nějaký běžkař oblečený v jasné barvě.

Šlapeme cestou do našeho cíle a ten se nachází v Dolním Údolí, hotýlek U Pekina, tam je totiž autobusová zastávka a máme plán, že tam počkáme na autobus. Pokud nějaký pojede! Máme štěstí. Nefouká, neprší, a tak si cestou užíváme zimní přírodu bez lidí, ale také, bohužel, bez ptáků a zvěře. Příroda spí a tak to má v únoru být.

Klouzajíce po uježděné zmrzlé silnici jsme ve tři hodiny odpoledne v cíli. Mávneme na první auto a světe div se, řidič zastaví. Cestou se od povídavého obchodního cestujícího dovídáme, že prodává v malých provozovnách registrační pokladny. Na jeho otázku, zda je u nás kadeřnictví, protože když obcí projížděl, tak provozovnu neobjevil, odpovím kladně. Vysvětlím mu, kde se kadeřnictví nachází, a máme luxusní odvoz až do naší vesnice. Díky, pane.

Výlet se vydařil, jen fotky za moc nestojí, ale přece vám pár nabídnu.

Příště zase zvesela a s dobrou náladou pošlapeme Do stovky.

Soutěž Do stovky
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
V podobně pocukrovaných lesích mě baví se procházet, ale také i prohlížet si Tvoje krásné fotky.
Jana Šenbergerová
Ještě jsem nepochopila, proč si většina lidí myslí, že hezké mohou být jen fotografie zachycující slunečné počasí. Ne že by na Rejvízu nebylo krásně za slunného počasí, ale za nepříznivého má přece také nepřehlédnutelný půvab. Jen za mlhy, která by se dala krájet, se ztrácí nejen půvab, ale i Rejvíz. Eleno, fotky jsou správně rejvízské.
Jana Kollinová
Eleno, nedávno jsi nabídla snímky zimní přírody v modrém a dnes je to variace černobílá. Moc se mi líbí slunečnicový bufet. :-)
Hana Nováková
Díky Elen za článek a krásné zimní fotky.
Soňa Prachfeldová
Hezká procházka , fotky jsou jak příroda dá, bezva.
Alena Tollarová
Svět je opravdu malý. Mě to sezení doma už taky ubíjí, ale samotné se mi do nevlídné krajiny nějak nechce. Vyzkoušeli jste kryty bazen? :)
Libuše Křapová
Eleno, krásná vycházka a fotky taky. A navíc máte sníh :-( My tady jen bláto. Dnes mi na něm uklouzla noha a málem jsem si natloukla kokos. :-(
Lenka Hudečková
Elí, fotky jsou pěkné, sněhu je tam dost. A líbí se mi, jak jinak to v Rejvízu vypadá v zimě a jiné to bylo v létě, když jsme tam spolu byli.
Zuzana Pivcová
Krásné fotky z krásného prostředí. Myslím, že tudy chodí i Jana s Pavlem, nebo ne?
Věra Ježková
Elenko, fotky za moc stojí. Potěšil mě přechodník Klouzajíce. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.