Zabarikádoval jsem se doma, koronavirus nemá šanci
Ilustrační foto: pixabay.com

Zabarikádoval jsem se doma, koronavirus nemá šanci

28. 2. 2020

Jsem senior, patřím tedy do nejohroženější skupiny. Nečekám, až ke mně ta potvora z Číny dorazí, nenechávám nic náhodě. Chci totiž žít aspoň do stovky. A proto jednám.

Vyrazil jsem do obchodního centra a do dvou nákupních vozíků naládoval trvanlivé potraviny. Mám polívky v pytlíku, paštiky, maso v konzervě, konzervovanou zeleninu, sušenky, čokolády, mouku, těstoviny, sušené ovoce, sušené mléko, krekry, tyčinky. Nic, co by se zkazilo, ale ani mražené polotovary. A samozřejmě velké zásoby vody a hygienických potřeb. Měl bych vystačit šest měsíců.

Uhradil jsem na půl roku dopředu zálohy na elektřinu, vodu a plyn. Sundal jsem z branky poštovní schránku, aby mi nechodila žádná infikovaná pošta. Poštovní doručovatelce, která je ve styku se stovkami lidí, samozřejmě neotevřu, i když jsem si s ní vždy rád popovídal.

Korelu jsem odnesl do zverimexu (nebudu riskovat chřipku ptačí). Rozeslal jsem dopisy a esemesky rodině a známým, aby neměli obavy z toho, že mě delší dobu neuvidí.

A od této chvíle nevyjdu z domu, nikomu neotevřu, ani okno, a budu čekat, až to všechno skončí. Děkuji bystrým novinářům za všechny zprávy, které mě utvrdily v tom, že situace je vážná. A že o pandemii informují bez přehánění a snahy o senzaci.

Přeji všem hodně imunity (poslanci ji naštěstí nepotřebují) a stále pevné zdraví i panu prezidentovi. Snad jej nenakazí pan kanceléř, až se vrátí z návštěvy milované Číny, kde si vždy tak rád pochutnává na nadívaných netopýrech.

Tak se tu zatím mějte, maily mi neposílejte, kdo ví, zda se ten virus nepřenáší i přes internet. Ahoj!

 

 

koronavirus Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
A nezapomente také na toaletní papír
Mirek Hahn
Nevím jestli jsou to dostatečná opatření... Neprodával Elon Musk lístky na cestu na Mars? To bych viděl jako adekvátní :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Má to hodně trhlin. Já myslím, že zatím postačí dodržovat hygienická opatření která známe z mateřské školky - mýt si ruce, případně potřít antiseptickým příprvkem, mýt zeleninu a ovoce a tak bych mohla pokračovat až po čištění zubů. Co na to pane Vácha? A hlavně se nestresovat. Pak možná že přežijete i tu stovku.
Eliška Murasová
Ještě to raději zkontrolujte, zda jste na nic nezapomněl. V tom šíleném stresu se to stát může ...
Jitka Mošovská
Pobavila jsem se a zjistila, co mám ještě dohánět.
Jana Kollinová
Chtěla jsem zdůraznit, aby rodiče neblbli své děti.
Jana Kollinová
Děkuji za seznam toho, co musím jít zítra ještě koupit. :-) Nechci situaci s koronavirem ani zlehčovat ani zveličovat, ale jsem vyděšena tím, že panika ovládla i děti. Nevymýšlím si. Včera večer za mnou přispěchala z protější strany chodníku dvanáctiletá školačka, venčící také pejska a evidentně vystresovaná. Překotně vyprávěla, že tatínek za respirátory včetně filtrů utratil 7 tis. Kč. Následoval výčet zakoupených trvanlivých potravin včetně dětských výživ pro batole (rodina je čtyřčlenná) Nakoupeno mají již minimálně na dva měsíce. Měla dokonalý přehled o počtu a lokalitách nakažených. Jakékoliv uklidňování a vysvětlování z mé strany se míjelo účinkem. Když blbnou rodiče tak ať neblbnou děti. :-(
ivana kosťunová
No- skoro jste to vyřešil- ale trhliny to ještě má. Co když vás rozbolí zuby ?
Naděžda Špásová
Pokud to chápu jako ironii, tak je to dobrý, pokud je to fakt, tak si hledejte místo ve cvokhausu. Radši to budu brát jako ironii.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...