Březen, za kamna vlezem
Foto: autorka

Březen, za kamna vlezem

2. 3. 2020

Ano je to všeobecně známé pořekadlo. Je neděle odpoledne 1. března 2020 a mně se splnilo, co jsem si přála už od listopadu. Aby už byl březen. Slunce se vylouplo zpod mraků, a tak jsem zavelela a jeli jsme zkontrolovat zahradu. K focení toho ještě moc není, jen čemeřice už se rozvíjí, pár bledulí také vykvetlo, stromy pomalu začínají mít pupeny, zkrátka to vypadá na příchod jara. Ale abychom se tak moc netěšili, začalo se zatahovat a spustil se takový liják, že to ani stěrače nestíhaly. Pár fotek přikládám a moc si přeju, aby už zmizela šeď a nahradila ji krásná jarní zeleň, ale asi si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Přeji nám všem zdraví a trpělivost a zakončím také pořekadlem. Kdo si počká, ten se dočká.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Patrik Poula
My topíme každý rok tak do půlky dubna. Topíme v krbových kamnech, takže zatápíme, když je potřeba. Dva dny třeba netopíme, pak se ochladí, tak zatopíme a máme doma hned teplo :-) . Netopíme dřevem, ale topnými peletami, které objednávám z https://www.premium-pelety.cz/ a nemusím tak díky tomu chystat dřevo na zimu.
Lenka Hudečková
Krása, miluji čemeřice, jsou krásné...a jaro se již ozvalo v plné parádě, jen má zase začít mrznout :-(
Marie Seitlová
Také se těším na jaro, už mi také kvetou sněženky, čemeřice, podléšky, vylézají lístky tulipánů a hyacintů. Moc se mi líbí tvé fotky.
Alena Vávrová
Tvoje těšení na jaro je příkladné a nakažlivé, Naďo. Taky už tahám jarní kytičky ze země očima...
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše příspěvky. Jani Š., ani nevím, co je to za kytičku, myslím, že má zvoneček, ale teď nevím, jakou má barvu.
Jana Šenbergerová
Denně procházíme kolem rozkvetlých zahrádek. Sedmikrásky a čemeřice u nás kvetly celou zimu. Teď už jim dělají společnost sněženky, talovíny, petrklíče, krokusy, hyacinty, narcisy, zahradní sasanky, dokonce jsme viděli rozkvetlý rozrazil. Něco takového jsem v našich končinách nikdy dříve nezažila. Spíše naopak - všude bylo jaro, a u nás ležel sníh a mrzlo. Naďo, co to rozkvétá na poslední fotce? Nějaký vícečetný zvonek? Občas je vídám v barvě modré, růžové nebo bílé, ale určitě ne už začátkem března. U nás je dnes přesně jako na tvých fotografiích. Mám takové počasí docela ráda, dává mi pocítit, že je jaro za dveřmi.
Elena Valeriánová
Fotografie jsou důkazem, že příroda pořád ještě odpočívá. Však za pár týdnů bude veseleji. Díky za procházku.
Věra Ježková
Naďo, jsouc zalezlá před kamny, děkuji ti za nahlédnutí do přírody a přeji ti krásné předjaří. :-)
Eva Mužíková
No vida, jaro je tu...Sněženky, čemeřice - to nemá chybu.... Také mám ráda Tvé záběry na řeku a hory. Musí tam být nádherně.
Zuzana Pivcová
Dobře, že jsi nezůstala za kamny, jinak bychom byli ochuzeni o pěkné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...