Odpolední pohoda
Foto: autorka a T. Špásová

Odpolední pohoda

5. 3. 2020

Je pondělí, 2.3.20, 14.00 a já jdu z práce. Před sebou mám nádherně modré nebe, poseté bílými obláčky. Neodolám a mobilem si to hned vyfotím. V hlavě mi bleskne nápad. Petr jede ve tři hodiny pro dceru do Kojetic a mně nic nebrání v tom, abychom s pejsky jeli s ním. Kojetice jsou vesnice nad Ústím, je to vlastně místo, kde se naše dcera poprvé blíže seznámila s koňmi. Nad Kojeticemi je další obec Nová Ves. V těchto místech jsem nikdy nefotila, maximálně jsme tudy projížděli. Jezdí sem MHD, na jaře a v létě tu musí být krásně, ale bydlet bych tu nemohla. Když si představím normální klasickou zimu, s metrem sněhu, námrazou a náledím, tak se do těchto míst bez řetězů nic nedostane.

Nebe bylo stále modré, i když mraků trochu přibylo, ale při pohledu z kopců na město, Milešovku, Bukovku a Středohoří kolem si slibuji, že se sem, až to bude všechno zelené, určitě zase podívám. Pobíhala jsem po loukách, vychutnávala jsem si focení a těšila jsem se z přírody. Už mi to moc chybělo.

Zvu vás na malou procházku, i když vím, že zájem zase až tak velký nebude. Moc mě to mrzí a nejen za sebe, ale i za ostatní, kteří nad článkem a fotkami stráví několik hodin, že si to z tisíců íčkařů přečte pár lidí. Kolikrát už jsem si říkala, že to vzdám, ptám se sama sebe, proč se snažím. Pak si přečtu těch pár příspěvků od lidí, které znám, a mám radost, že se to líbí alespoň někomu. Musela jsem to napsat, třeba to někoho vzbudí.

Přeji všem krásné, pomalu se plížící (to není chyba) jaro, prožité ve zdraví a radosti ze života.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Krásné fotky Nadi :-)
Eva Kopecká
Moc hezké obrázky....jsme tady doma, málo platné. Ta naše krajina, naše architektura, naše literatura, hudba, nevyměnila bych to za nic. I já si jdu v pátek domů z práce, ráda, že jsem odvedla a udělala, co jsem měla, ale zároveň ráda, že jsem v takové kondici, abych to ustála. Jsem taky ale ráda za ty dva dny volna, které mě čekají, abych se trochu dala do kupy a odpočinula si. Vnímám známou cestu, kouknu se na pampelišku, jak se strká u chodníku, na děti, které běhají venku. Mrknu i na obzor, je to obrázek, který tady důvěrně známe. Mám radost i z těch obyčejných věcí....voňavý vzduch po dešti nebo sluníčko na nebi....Přeji všem pěkný víkend. I když má naše země starosti, snad zas bude líp.
Martina Růžičková
Parádní fotky z krásných míst. Nebe bylo vskutku úžasné! A tu radost z focení si dovedu představit.
Jitka Hašková
Naďo, díky moc za krásný výlet. Fotky jsou moc pěkné.
Soňa Prachfeldová
Naděnko, to bys tomu dala, nic nevzdávej, také patřím do tvého fanklubu, miluju faunu i flóru jako ty. Každý má svůj okruh příznivců, některý napíše, někdo ne. Ale věř, že to vidí spousta lidí a máme co ukazovat, jak je tu krásně. A jsi dobrá, jsme dobří všichni, co se tu spolupodílíme.
Soňa Prachfeldová
Naděnko, to bys tomu dala, nic nevzdávej, také patřím do tvého fanklubu, miluju faunu i flóru jako ty. Každý má svůj okruh příznivců, některý napíše, někdo ne. Ale věř, že to vidí spousta lidí a máme co ukazovat, jak je tu krásně. A jsi dobrá, jsme dobří všichni, co se tu spolupodílíme.
Jan Zelenka
Naprosto perfektní fotky. Takové se na FD málokdy vidí.
Alena Vávrová
Ahoj Naďo, mně se také tvoje články a náruživost ve focení v přírodě moc líbí, ale někdy se holt nedostanu ke všemu, co mne na íčku zajímá, hned. Neklesej na mysli a pokračuj. (Já vím, mně se to kecá, když já už jsem to bohužel vzdala... a jak známo, "kdo chvíli stál, již stojí opodál".)
Anna Potůčková
Nadi moc hezký článek doplněný krásnými fotografiemi. Tvůj kraj je pro mně velkou neznámou a snad někdy mé nohy tam zabloudí!
Naděžda Špásová
Moc děkuji za slova chvály, opravdu si toho vážím. (◕ᴗ◕✿)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...