Zemřela zpěvačka Eva Pilarová
FOTO: archiv E. Pilarové

Zemřela zpěvačka Eva Pilarová

14. 3. 2020

Po dlouhé těžké nemoci zemřela ve věku 80 let populární česká zpěvačka Eva Pilarová. Svá nejslavnější umělecká léta zažila v 60. letech v Divadle Semafor.

Eva Pilarová se narodila v roce 1939 v Brně. Zpívala už od dětství (např. v dětském chrámovém sboru u sv. Tomáše, vedl sbormistr a varhaník Vladimír Stehlík), a to i vážnou hudbu. Koncem 50. let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv, zároveň v té době vystupovala v divadle Večerní Brno. Po roce studia, v roce 1960 však JAMU opustila a nastoupila do pražského divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné též s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr a kde se záhy prosadila jako výborná zpěvačka.

V roce 1962 odešla spolu s Waldemarem Matuškou a Karlem Štědrým zpívat do Divadla Rokoko, ale už v roce 1964 se vrátila zpět do Semaforu. V tomtéž roce si také ve filmu Kdyby tisíc klarinetů zahrála roli (coby výrazná sboristka dívčí školy - spolu s Naďou Urbánkovou a dalšími) sice drobnou, ale s úžasným duetem s Karlem Gottem (píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd). Během své dlouhé pěvecké kariéry nazpívala velké množství známých hitů, velice populární a oblíbené byly její duety s Waldemarem Matuškou, zpívala ale i s Karlem Gottem a dalšími zpěváky.

Poslední dny a týdny svého života byla v péči sester boromejek.

(Za použití wikipedia.org.)

osobnosti zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Co dodat víc,.....R. I. P.
Libor Farský
Je mi smutno.
Alena Vávrová
R.I.P.
Jana Šenbergerová
Jen doplním, že se narodila v roce 1939. Zpívala krásně a svůj hlas si vzala s sebou, přesto nám tu zůstane ve spoustě různých nahrávek. Děkuji jí za to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.