Prevence výživou pro malé velké lásky
Ilustrační foto: pixabay.com

Prevence výživou pro malé velké lásky

15. 3. 2020

Typickým znakem malých plemen psů je velmi dlouhá délka života. Při přepočtu na lidský věk se malí pejsci dožívají více než 100 let. Odrazem naší lásky a péče je to, že uděláme maximum, aby naše malé velké lásky prožily celý svůj život v plném zdraví pro naše společné štěstí.

Na rozdíl od člověka a psů středních a velkých plemen žije malý pejsek v přízemní vrstvě, která je nejvíce znečištěna – prachem a dalšími škodlivinami (patogeny, volnými radikály). Takové prostředí vystavuje organismus oslabování imunity a vysoké hladině stresu. Od štěněte je proto nutné pečovat o vnější i vnitřní ochranné bariéry organismu – srst, kůži, slizniční imunitu a buněčnou obranyschopnost. Český výrobce krmiv Brit Care tyto faktory a další specifika malých psích plemen zohlednil při vývoji nové řady krmiv Mini a vtiskl jim i svou filozofii „Prevence výživou“.

Podle statistik (Marshall, Wallis, Milella, 2014) má až 86 % malých pejsků nějaký problém se zuby – paradontózu, záněty dásní apod. Periodontální onemocnění se mnohem častěji vyskytuje u malých plemen v porovnání s velkými, a bývá spojeno se závažnými systémovými nemocemi, riziko onemocnění se navíc zvyšuje s věkem. Brit Care Mini obsahuje velmi účinné nástroje ochrany zubů malých psů – šalvěj, hřebíček, rakytník a další bylinky, které slouží jako zdroje intenzivních antioxidantů. U psů malých plemen se také často setkáváme s různými záněty močového aparátu. Lidová medicína v takových případech doporučuje borůvky a brusinky, stejně tak i rakytník, které jsou také obsaženy v nových krmivech. Borůvky jsou rovněž zdrojem polyfenolů a flavonoidů, díky kterým pomáhají bojovat se stresem a podporují zdraví srdce.

Super potraviny

Předpokladem dlouhého života malých pejsků je zdraví. V jejich výživě musí být uplatněny takové složky, které přímo pozitivně zdraví ovlivňují. Tyto složky jsou označovány jako superpotraviny (Petfood Industry, 2017). Mezi tyto zdraví prospěšné a vysoce oceňované potraviny patří i cizrna a pohanka, které jsou zároveň řazeny mezi Top 20 antioxidačních potravin a jsou obsaženy v recepturách Brit Care Mini.

Základem zdraví, odolnosti a dlouhověkosti je vždy také zdravé trávení a zdravá kůže, které představují dvě hlavní centra imunity. Jejich podpora musí jít „ruku v ruce“. Zdravotní stav trávicího traktu se projevuje na kůži a pouze zdravá kůže může účinně bránit tělo malého psa proti vlivům vnějšího prostředí. Krmiva Brit Care Mini obsahují celou řadu nástrojů na podporu buněčné i mikrobiální imunity – rakytník, vitamín C, probiotika MOS, FOS a inulin. Skvělý vzhled a zdraví srsti a kůže zajišťuje vysoký obsah omega-3 mastných kyselin z mořských řas a lososového oleje.

Čerstvé proteiny

Psi malých plemen mají krátký trávící trakt, proto musí mít krmivo vysokou stravitelnost. Do Brit Care Mini je díky nové výrobní technologii přidán čerstvý jehněčí proteinu či losos bez kostí. Čerstvé proteiny zlepšují stravitelnost produktu a mají pozitivní účinky na dlouhodobou chutnost. Jsou také bohaté na aminokyseliny důležité pro výživu svalů a tkání.

Malí psi jsou nároční na výběr potravy, a proto v recepturách Brit Care Mini najdete nové, netradičně používané zdroje proteinů té nejvyšší kvality – tuňáka, králíka a zvěřinu. Jsou vysoce výživné a zároveň hypoalergenní. Kvůli opačným vlastnostem je vynecháno kuřecí.

GRAIN FREE = bez obilovin

Organismus malých pejsků potřebuje spoustu energie a je tedy zbytečné jej zatěžovat ještě krmivem s obsahem obilovin. Proto jsou krmiva řady Brit Care Mini bez obiloviny, tedy grain free. Tím je rovněž zajištěn nízký glykemický index krmiva, prevence obezity, nižší zátěž trávicího traktu a stabilizace hladiny krevního cukru.

Proč si vybrat Brit Care Mini

Brit Care Mini je jedinou řadou krmiv pro malé psy bez obilovin, která pokrývá všechny fáze života i specifické potřeby. Najdete zde receptury pro štěňata, dospělé psy, psy s vysokými nároky na péči o srst, citlivým zažíváním, kastrované a s nadváhou nebo speciální recepturu pro jorkširské teriéry. Klíčovými benefity jsou stravitelnost a chutnost díky čerstvým proteinům. Hlavní je přístup prevence výživou, který v případě malých pejsků znamená soubor přírodních aditiv pro podporu imunity. V Britu vědí, že vaše malé velké lásky jsou jako vlastní děti a vždy jim proto chcete dát to nejlepší.

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(6 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Gebauerová
To si dělá Brit reklamu. Je opravdu daleko více hodnotnějších granulí.
Dana Puchalská
Kamarádka kupuje pouze krmení o kterém se zde píše. A je spokojená. Já už pejska bohužel nemám.
Hana Šimková
Jaká je speciální receptura pro jorkšírky ?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%