Vítězem ankety Senior Car 2019 se stává: Hyundai ix20
Zástupci portálu i60.cz a Automakers.cz předávájí cenu generálnímu řediteli Hyundai Motor Czech Martinu Saitzovi

Vítězem ankety Senior Car 2019 se stává: Hyundai ix20

18. 3. 2020

Automobil Hyundai ix20, který se až do loňského roku vyráběl v Nošovicích u Frýdku-Místku, se stal celkovým vítězem ankety „Senior Car 2019“, když za sebou nechal dva modely mladoboleslavské Škody Auto – druhou Fabii a třetí Karoq. Anketu „Senior Car 2019“ pořádaly portály i60.cz a Automakers.cz.

„Vítězství v anketě Senior Car 2019 je pro model Hyundai ix20 symbolickou zlatou tečkou za úspěšnou devítiletou dráhou, během které se vůz stal velmi oblíbeným,“ komentuje výsledek ankety marketingová ředitelka Hyundai Motor Czech Jana Sekeráková a dodává: „Model ix20 se v roce 2013 stal nejprodávanějším vozidlem segmentu MPV a zároveň patřil mezi 10 nejprodávanějších vozidel celého trhu v České republice. To hovoří za vše.“ Hyundai ix20 byl velice žádaným vozem také v Itálii a Německu, kam se tento model vyvážel nejvíce.

„Požadavky seniorů na ideální vůz jsou jiné než u mladých lidí či střední generace, ať už se jedná o vybavení, motorizaci, typ karoserie nebo přístup do zavazadlového prostoru. V důchodovém věku se navíc ocitají ročníky, kterým jsou blízké i nové technologie a jejichž životní úroveň často neklesá,“ vysvětluje Petr Orálek, výkonný ředitel společnosti i60 Publishers, jednoho z pořadatelů ankety. V ní se sešlo necelých 12 tisíc hlasů.

Hyundai ix20, který získal v anketě celkem 1181 hlasů, vyniká univerzálností, praktičností a prostorností interiéru. Základem výjimečné variability jsou posuvná zadní sedadla, jejichž složením se objem zavazadlového prostoru zvětší z 570 litrů na 1 486 litrů. Výbava zahrnuje vyhřívaný volant a novou generaci audiosystému se vstupem pro iPod, handsfree Bluetooth a vstupy USB a AUX. Nad bezpečností zákazníků bdí také šest airbagů, ESP, ABS a EBD ve standardní výbavě. Mezi další přednosti patří také jeho stále svěží design, technické vybavení a přijatelná cena.

Pohon obstarává osvědčený a výkonný benzínový motor, který může být doplněn i samočinnou převodovkou DCT. Hyundai ix20 během své cesty získal celou řadu prestižních ocenění jako např. „Rodinný vůz roku“ v Belgii, „Nejlepší malé MPV“ od britského časopisu Auto Express a mnoho dalších.

"Mám již druhý vůz MPV iX20, to o něčem svědčí. Bohužel výroba byla letos ukončena. Bezvadné nastupování do vozidla pro jeho příjemnou výšku, na to, jak je auto malé, uvnitř vůbec malé není. Spolehlivé, atmosférický motor - žádné turbo," okomentoval v anketě vítězný vůz jeden z hlasujících.

Na druhém místě s 947 hlasy skončil vůz ŠKODA Fabia z mladoboleslavské automobilky, třetí pak automobil ŠKODA Karoq, který od hlasujících v anketě získal celkem 820 hlasů.

Zde si můžete prohlédnout všechny vozy, které zástupci dovozců automobilů do ankety vyslali. Auta jsou seřazena podle počtu hlasů - od největšího počtu po nejmenší:

SENIOR CAR 2019

 

auta
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ivo Žouželka
Pořídili jsme iX20 v 08/19 - poslední skladovka za 280t. Potřeboval jsem auto s vyšším posezem a dobrým nástupem. To iX20 splňuje bezezbytku. Třeba v Dusteru mi vadil špatně umístěný pedál spojky a divný posaz za volantem. V Karoqu jsem neseděl, ale do Kamiqa se mi nenastupovalo dobře.Opravdu je toto auto pro osoby s pohybovým handicapem jak dělané. A navíc tichoučká atmosféra 1,6 s výkonem přes 120 koní, rozvod řetězem, žádné displeje, ale tlačítková klasika, posuvná zadní sedadla, kufr 440 l. Spotřeba dle PP 5,9, takže reálná asi 6,3. Jediná výtka - nízká spodní hrana předního nárazníku, je třeba dávat pozor při parkování. No a potom stopstart, ale to mají teď už všechna auta. Veliká škoda, že iX20 skončilo bez náhrady. Skončila tím vlastně celá třída malých MPV.
Zuzana Pivcová
Mě se to sice jako neřidičky netýká, ale auta jsem si ze zvědavosti prohlédla. Vybírat a posuzovat bylo určitě zajímavé.
František Matoušek
I já jsem hlasoval pro Škoda Karoq. Líbí se mi a jsem rád, že se dostala na "bednu" .
ivana kosťunová
Hlasovala jsem pro Škoda Karoq, tak jem ráda, že se také objevil mezi vítězi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%