Ach ty roušky!
FOTO: archiv autorky

Ach ty roušky!

19. 3. 2020

Česko napadl zmutovaný vir. Stalo se součástí přirozeného mikrobiologického vývoje. Nejen. Své má na triku geopolitický vývoj, technologický vývoj, migrace i turistické brikule skupin či jedinců. A kdo ví, co ještě. Hlouběji nechci domýšlet. Neovlivním to.

V Česku nastal stav nouze. Podivné divadlo. Někdo si hraje na Boha, vysoce odborný epidemiologický postoj je zakleknut. Občanská společnost je zmatená. Neví, pro kterou lež se rozhodnout, aby v ní našla malý kousek pravdy a ujištění, že ji stát (ne)ochrání.  Titulky z tiskovin a médií jsou více než výmluvné, např.:

 - Bitva o roušky! Nechoďte ven! Letí se pro pomoc do Číny, pro epidemii slouží dvě nemocnice.

- Svoboda: Koronavirus není politická hračka. Nepromeškejme další příležitost se připravit

- Do boje proti koronaviru beze zbraně

- Hřib: Nevpouštějte do obchodů lidi bez ochranné roušky

- Desítky tisíc doktorů a sester hasí požár holýma rukama, premiér si dělá reklamu. Tohle vládě nesmí projít

- Česko v žebříčku připravenosti na pandemie dopadlo hůř než Turecko. ‚Stát selhal,‘ říká Kubek

- Stavební firmy mají kvůli koronaviru problém. Chybí roušky, odpadají zaměstnanci, hrozí jim existenční problémy

- Expert na komunikaci blízký Sobotkovi naložil Babišovi: Dělá jen propagandu a chaos

- EU radikálně otočila a zakáže vstup na své území všem cizincům s výjimkou ilegálních migrantů a uprchlíků

- Babiš nákazu využil, Hamáček může jenom přikyvovat

- Záchranáři píší hejtmance Jermanové: Co pro nás uděláte? Slyšíme jen prázdné fráze

- Roušky? Stát se na nás vykašlal, musíme si poradit sami

- Vládu si platíme z daní i proto, aby nám pomohla v době krize

- Šéfka lékového úřadu odjela den po vyhlášení nouzového stavu na dovolenou na Kubu. Má schvalovat testování léku na  koronavirus

- Děti koronavirus neničí, mají pořád rýmu a virus cítí konkurenci! Lékařka, která nesmí testovat, promluvila

- Wagnerová: Ti, kdo zavinili nedostatek roušek a respirátorů, by měli být vedení k odpovědnosti

- a jiné.....

Je to smutné. Zkusme i přes to věřit tomu, že se naše obyvatelstvo, mnohé poctivě přispívající dlouhé roky do systému zdravotnictví, nestalo jakýmsi zdrojem žetonů pro „herní byznysautomaty“ vykutálených politiků.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Poslechňeme, přeberme šílená média, výstupy politiků a uvažujme sami. A hlavně respektujeme vše, co pomůže nám všem.
Anna Potůčková
Už to tu zaznělo: Nějak bylo nějak bude! My to asi neovlivníme, co je nařízeno, dodržuji! Děj se vůle Boží zní nejen z mých úst.
Danka Rotyková
Moje úžasná paní učitelka ZŠ často říkala: Prázdný sud nejvíc zvučí ... čímž chtěla dát nezbedům najevo, že toho v hlavě moc nemají, a proto jsou nejvíce slyšet. Myslím si ale, že to málokdo z nich pochopil. A s médii je to u nás podobné, pokud mohou, udělají z každé maličkosti senzaci. To ale znamená, že si musí hodně domýšlet, aby se právě jejich články četly nejvíce.
Dana Puchalská
Ano, titulky ikdyž jsou hloupé zvyšují prodejnost. To bylo, je a bude. Aspoň posledních 30 let. Čtu, ale nepropadám panice.
Jana Šenbergerová
Dobrý výběr. Ať si říká a píše kdo chce, co chce, moje hlava si to stejně přebere po svém na základě vlastních zkušeností. Můj dědeček vždycky říkal: "Nějak bylo a nějak bude." A jak, to ukáže čas. Lidé jsou pořád stejní jak v časech dobrých, tak v časech zlých. Jen v těch vypjatých více vyniknou jejich skutečné vlastnosti a postoje.
Hana Nováková
Ve sdělovacích prostředcích je tolik lží, nesmyslů, omylů a hlavně, dokáží vyvolávat paniku, nenávist, roztrubují drby. Komu může sloužít že ten onemocněl, ten se rozvádí, ta zahýbá tomu a ten zase oné. Prostě hnus, nečtu to, není to můj život. Najdu si na internetu to co potřebuji, info dokáži přes známé ověřit a tak neblbnu. Ale staří lidé jsou hodně náchylní k řadě info z tisku na ně hodně i tisk cílí. Někdy to vidím podle mé 90leté maminky. Ta mí volá třeba 5x denně a konzultujeme, co se ona dočte. Ale tat má mě a mého bratra, je však řada těch, kteří se nemají kam obrátit a usínat se špatnými myšlenkami není nic dobrého pro mladého zdravého, natož starého, nemocného opuštěného. Je to taková doba a za vším hledej peníze....
Zuzana Pivcová
Sdělovací prostředky jsou odjakživa známy svou bezohledností až hyenismem. Dokáží psát surově o někom známém, který onemocněl zhoubnou nemocí, tím stylem, že to křičí do světa palcovými titulky. Ano, lidé, kupte si náš časopis!! Tohle nejsou žádné seriózní zprávy, nýbrž stejné nesolidní informace, které si média přebírají jedno od druhého a vydělávají na tom. To už by většině lidí mohlo dojít.
Eva Mužíková
Já zkrátka na informace které nabízejí média nekoukám a to nejen v této době. Více věřím názorům moudrých lidí, třeba zde na íčku. A že jich tu je...
ivana kosťunová
Já myslím, že jsme vytrénovaní a otrlí, takže se tím nenecháme vyvést z míry. Naštěstí existují i jiné zdroje, než naše profláknutá média, a jsme dostatečně soudní, abychom si dokázali sami zhodnotiti situaci.
Ladislav Vesecký
Kdo brojil proti Číně? Odpověď je velmi jednoduchá. Lidový soud a ke zdi!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...