Kdy si senioři bezpečně nakoupí? Režim se liší podle velikosti obchodu
Ilustrační foto: ingimage.com

Kdy si senioři bezpečně nakoupí? Režim se liší podle velikosti obchodu

23. 3. 2020

Vláda potřetí během týdne změnila opatření, týkající se nákupů seniorů. Od zítřka to bude tak, že ve velkých obchodech nad 500 m² nebudou moci nakupovat lidé mladší 65 let v době od 8.00 do 10.00. Menší  obchody budou muset zajistit bezpečné nakupování seniorům, režim si zvolí samy.

Opatření se týká nákupů potravin, drogistického zboží a galanterií, neplatí pro lékárny.

Vláda na svém zasedání rovněž prodloužila karanténu, tedy zákat volného pohybu lidí v České republice, a to minimálně do 1. dubna. Do stejné doby zůstanou zavřené restaurace a většina obchodů. Otevřené mohou zůstat tedy prodejny potravin, lékárny, drogerie a dále prodejny výpočetní techniky, malých domácích zvířat a potřeb pro ně, novin a časopisů, zahrádkářství, květinářství nebo prodeje zdravotnických prostředků.

Vláda bude rovněž schválila celý balík ekonomických opatření, mimo jiné odložení další vlny EET, ale  i nejrůznější úlevy pro živnostníky. Zítra pak bude parlament schvalovat návrhy Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, které se týkají maturit a přijímacích zkoušek na střední a vysoké školy. Rezort školství v žádném ze svých návrhů nepočítá s tím, že by se zkrátily prázdniny. Pokud se tedy epidemii podaří do prázdnin zkrotit, prarodiče se mohou těšit na svá vnoučata.

 

 

koronavirus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Lékáren se to netýká, ty jsou z opatření vyjmuty a není moc drogerií, které jsou otevřeny od 7 hodin.
Alena Gebauerová
Považuji to za nesmysl. Např. u nás drogerie i lékárna otvírají v 9 a co mají dělat pracující, kteří si potřebují koupit snídani nebo svačinu cestou do práce
Libor Farský
Měli to změnit až od pondělka. Dozvědět se takovou změnu až v noci před její platností je velmi nepříjemné !!!
ivana kosťunová
Myslím, že pošty se to netýká- lidi začínají zmatkovat
Elen Elven
Mohu se zeptat, nevíte jak je to s návštěvou pošty? Dnes mě jedna rozzlobená paní,vyhazovala z pošty, že jsem tam prý v čase, určeném jen pro seniory. Přitom se ale všude jen píše o obchodech a lékárnách. Jak to tedy prosím, je?
ivana kosťunová
Ale vždyť je to jedno- tak půjdeme nakupovat v osm hodin. Na rozdíl od těch, kteří pracují, my ten čas můžeme přizpůsobit.
Jitka Hašková
Je vidět, že vláda zmatkaří. Až si budou stěžovat ti, kteří nakupují cestou do práce, tak to zase změní?
Jana Valachová
To není pravda. Obchody jsou v 10-12 vyhrazeny pouze seniorům, po zbytek dne mohou nakupovat všichni včetně seniorů.
Danka Rotyková
Je to správné rozhodnutí, které dává šanci statrším 65 let, aby se nepotkali s mladšími nakupujícími, mohli by se tak cítit bezpečněji. Na oplátku by měli dodržovat nařízení a zakrýt si nos i ústa. Co je u nás v obchodě nejhorší právě u těchto seniorů, to je osahávání pečiva nebo chleba bez rukavice k tomu určené. Mám s tím docela problém, zvláště v období viróz a chřipek. Proto se ani nedivím, že nenosí roušku nebo šátek, ten snad doma mají.
Jitka Hašková
To je čas, který mi vyhovuje. V tuto dobu obvykle chodím nakupovat, jsem už dobře vyspalá. Na Smíchově je v této době volno, nejhorší to je po druhé odpoledne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.