Kdy si senioři bezpečně nakoupí? Režim se liší podle velikosti obchodu
Ilustrační foto: ingimage.com

Kdy si senioři bezpečně nakoupí? Režim se liší podle velikosti obchodu

23. 3. 2020

Vláda potřetí během týdne změnila opatření, týkající se nákupů seniorů. Od zítřka to bude tak, že ve velkých obchodech nad 500 m² nebudou moci nakupovat lidé mladší 65 let v době od 8.00 do 10.00. Menší  obchody budou muset zajistit bezpečné nakupování seniorům, režim si zvolí samy.

Opatření se týká nákupů potravin, drogistického zboží a galanterií, neplatí pro lékárny.

Vláda na svém zasedání rovněž prodloužila karanténu, tedy zákat volného pohybu lidí v České republice, a to minimálně do 1. dubna. Do stejné doby zůstanou zavřené restaurace a většina obchodů. Otevřené mohou zůstat tedy prodejny potravin, lékárny, drogerie a dále prodejny výpočetní techniky, malých domácích zvířat a potřeb pro ně, novin a časopisů, zahrádkářství, květinářství nebo prodeje zdravotnických prostředků.

Vláda bude rovněž schválila celý balík ekonomických opatření, mimo jiné odložení další vlny EET, ale  i nejrůznější úlevy pro živnostníky. Zítra pak bude parlament schvalovat návrhy Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, které se týkají maturit a přijímacích zkoušek na střední a vysoké školy. Rezort školství v žádném ze svých návrhů nepočítá s tím, že by se zkrátily prázdniny. Pokud se tedy epidemii podaří do prázdnin zkrotit, prarodiče se mohou těšit na svá vnoučata.

 

 

koronavirus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Možná , a dobře udělá to redakce smaže : Milan Měchura, Prostějov Dnes 8:40 +1 | -0 Přátelé vím, že nikdo z politiků ani z opozičních na to nemá koule a z novinářů též, klidně mě mínusujte jak chcete, ale řeknu to natvrdo, všechna tato opatření se dělají kvůli lidem, kteří nejsou žádným přínosem pro ekonomiku, (staří a nemocní) ba naopak jsou zátěží. Jsem přesvědčen, že pokud by ten virus pustili mezi lidi, vyřešilo by se tím spousty věcí, včetně důchodové reformy. Copak nikdo nespočítal, že můžou nastat sebevraždy a další tragédie kvůli tomu, že lidé začnou přicházet o bydlení kvůli nesplácení úvěrů apod. škody na životech můžou být ještě větší Proč to někdo neřekne na rovinu ?!
Ilona Erika Kolář
Tohle mi nikdo nevymluví, že Babišovi nejde o voliče z řad důchodců. Aby jim vyhověl,udělá možné i nemožné. Všichni, kdo chodí na směny a jsou po noční, tak místo, aby si ráno nakoupili, půjdou domů se vyspat a pak v klidu se ještě jednou projdou do obchodu. Opravdu výborný!!!
Jarmila Komberec Jakubcová
Využila jsem možnosti nákupu v rozmezí 7-9 hod. a byla jsem v našem plzeňském Tescu moc spokojená. V celém obchodě cca 10 zákazníků, všude se doplňovalo zboží, nic nechybělo, dokonce jsem koupila i desinfekci. Ta možnost mi plně vyhovuje. Stále hlásil rozhlas abychom platili platebními kartami. Já stejně jinak většinou pokud to jde jinak neplatím. Nařízení vlády se dobré.
Jana Zahradníková
Myslím,že to je rozumné,ráno by teoreticky mělo být všechno čisté,vydezinfikované,zboží doplněné, senioři se nemusí zdržovat hledáním zboží, potom přes den se dezinfekce určitě hůř dodržuje, košíky jsou různě po prodejně, po parkovišti.
Věra Ježková
Jak je to s poštou, nevím. Jinak je to jak u blbejch na půdě. Senioři můžou nakupovat kdykoliv, od 7 do 9 nesmí lidi mladší. To mi vyhovuje, chodím vždy ráno při otevření.
Jitka Caklová
Jen jsem se podělila o instrukce zaslané OÚ ♥
Soňa Prachfeldová
Vláda s úpravou doby vyhověla lidem z potravinářské branže. Opravdu nejde vyhovět všem. Kdyby šlo jen o tohle ...
Jitka Caklová
Dnes nám přišla oficiální zpráva z OÚ: "Krizový štáb České pošty, na základě jednání vlády, rozhodl, že pobočky České pošty budou od 10:00 do 12:00 zpřístupněny pouze občanům nad 65 let". Zároveň stanovil, že "všechny pobočky zavřou nejpozději v 16:00, a zároveň se ruší sobotní provoz na všech pobočkách". Na naší poště byla do dnešního dne Po-Pá, 10:00-13:00 polední přestávka, tak uvidíme, zda bude otevřeno.
Eva Mužíková
Většina nutného drogistického zboží se dá od 7 do 9 koupit i jinde než v drogerii, takže houby zle. Libore, v této situaci je každé opatření učiněné co nejdříve asi rozumné.
Eva Mužíková
Pošty se to netýká, jen mají otevřeno do 16 ti hodin. Já si myslím, že rozhodnout tak, aby byli všichni spokojení je velmi těžké. Při dobré vůli se všechno zvládne, jen mít trochu pochopení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.