Rouškování
Ilustrační foto :pixabay. com

Rouškování

22. 3. 2020

Tak už jsme všichni orouškovaní. No, doufám, že všichni, protože neorouškovaní jsou nebezpeční . Můžou nám uškodit, protože vrius se k nim dostane lépe a můžou ho lépe roznášet. Od těch musíme utíkat, nebo je nahlásit a oni dostanou mastnou pokutu a dobře jim tak.

Já jsem také zdárně a poslušně orouškovaná. V lékárně ani jinde řádně roušky nedostanete, a tak jsem si jednu musela ušít. No, moc to neumím, a tak je tak příšerná, že bych v ní mohla vyloupit banku, kdyby byla nějaká otevřená. Další dvě jsem obdržela  od dobrých duší, které doma roušky šijí. Jedna je hodně veselá, zelená s puntíčkama. Ale asi byla ušitá na jinou hlavu. Když si dám totiž  gumičky za uši, tak mi ty uši odstávají, a když s nimi nedej bože zastříhám, gumička vyskočí a praští mě do nosu.Ta druhá je bílá, ale z nějakého pevného materiálu. Její ostré okraje se mi snaží dostat do očí a způsobit mi slepotu.

Moje kamarádka nosí brýle a povídala, když jde náhodou s rouškou ven, tak dýchání jí zarosí brýle tak, že chvílemi nic nevidí..

Když jsem ve vymezeném čase pro důchodce šla nakoupit trochu potravin, potkala jsem tam známé lidi, které jsem nepoznala.Rouška způsobuje, že potkáváte samé cizince a vlastně pořádně nevíte, kdo se v roušce skrývá.

Roušky ale začaly vládnout modě, a tak už vidíte roušky z různých materiálů a některé dokonce velmi slušivé. Zvláště ty s motýlkama a kytičkama starým lidem sluší velmi a rozjasňují jim zamračené obličeje. Dívám se na roušky pečlivě a závidím. Za touto modou zaostávám velmi. Jenom je nevýhoda, že starší lidé nemůžou v rouškách pořádně dýchat. Já se  po třech krocích začínám dusit, musím se zastavit a snažit se trochu nadechnout.

Řeknu vám, že se mi po této modě stýskat nebude, a těším se, až bude ukončená. Možná, že potom konečně zase uvidíme své tváře  a budeme se z toho radovat. Doufám, že to bude hodně brzy.

Teď ale přišel zákaz vycházení, a tak můžeme doma roušku odložit. Když  už jsme všechno, co šlo, udělali, já ani roušku šít neumím, a tak v malém bytě chodíme ode zdi ke zdi ,aby nám snad stálým sezením nohy neztuhly a připadáte si jako ve vězení.Lépe jsou na tom ti bohatší, co vlastní vily se zahradou. Vycházejí na své zahrady bez roušky a můžou se nadechnout čerstvého vzduchu. Nesmím být závistivá, ale jsem.

No, a tak si žiju já a těším se, že se možná dožiju těch časů bezrouškových.

PS. Právě jsem se dočetla, že se mají psát články s veselejší a jinou tematikou. Bohužel jsem už napsala toto. Myslím ale, že je to alespoń v rámci možností, trochu humorné  i v nynější ošklivé situaci. Asi mám v archivu i něco veselejšího, a tak, když něco najdete, použijte to.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Kopecká
Svou troškou do mlýna musím podotknout, že mně se to taky nelíbí. Naše pracoviště jede pořád dál a já to se svým astma udýchám jen tak tak. Jsem ochotna udělat jakýkoli ústupek ve prospěch toho, aby nás to zdárně minulo, ale mít na puse roušku mi vážně nevyhovuje....
Marie Novotná
Roušku přitisknu na nos a podstrčím pod brýle.Pak se nerosí.U některých roušek je výstuha na nos a drží tvar nosu a tím i pod brýlemi.-Ovšem v těchto mrazivých dnes je i toto opatření na nic. :-) To pak jdu po paměti bez nich.Hezky popsané rouškování.
Rostislav Mraček
Pobavila jste mne! Děkuji.
Naděžda Špásová
Hanko, mám podobné pocity. Vycházení mi nikdo nezakáže, rouška mě děsně štve, mám z ní rýmu. Už aby to bylo pryč. Tentokrát mi rychlé plynutí času vadit nebude.
Eva Hynkova
Skvělý článek, dnes ráno jsem vyrazila v daném čase pro nákup - s rouškou, kloboučkem, šátkem kolem krku a najednou jsem si připadala jako lupič. Pocit zmocnil na mě zírající ostraha u vchodu.Asi i jemu jsem byla podezřelá. Jinak jsem byla velmi spokojená - sortiment široký, žádné prázdné regály, lidí málo - aspoň tak.
Hana Rypáčková
Hani, je to humorné...A že mám brýle je výhodné, co kdyby mi někdo prsknul do očí? A mlha na brýlích je lepší než šedý zákal..Zmizí sama...
Jana Šenbergerová
Hezky popsaný seniorský čas rouškový. Asi jsme si o ty náhubky všichni koledovali. A neříkejte "já ne, já ne, to ty, to ty", nebo nakonec budu vděčná za masku, za kterou se mohu potutelně usmívat. Má to i své výhody, nemusíme koukat na některé "ksichty kyselé". A líbí se mi, že teď většinou pro jistotu všichni zdraví všechny, protože mají problém poznat se.
ivana kosťunová
Moje brýle se taky rosí, tak jsem vynalezla novou módu. Brýle nosím na hlavě, a pokud je potřebuji, lehce nahlédnu a posunu opět na hlavu. Roušku mám tím pádem až k očím, na hlavě teplou čelenku a navrch brýle. Dle manžela vypadám prý jako Eliška Junková.
Irena Drob
Také mě článek pobavil, vtipně popsané pocity v roušce. Moje první pokusy vyrobit bez šití roušku z rukávu trička, nedopadly dobře, materiál se za ušima natahoval, takže by viry měly volné pole působnosti. Dala jsem se do šitých, ale ty, které jsou údajně vhodné pro všechny, na mně odstávají na bradě. Netěsnost může být i problém zamlžování brýlí, osvědčil se mi drátek v horní části, který se natvaruje přesně na nos a je po problému.
Eva Mužíková
Hani, neměj obavy, mne jsi tedy pobavila. Zkrátka jak Ti někde někdo radil, piš, piš, piš. Umíš to. Mladí mne dnes požádali, zdali bych jim také nějaké ropušky nespíchla. Proč ne. Tak jsem vysypala odstřižkovou krabici a žasnu, kolik krásných bavlněných látek mám nasysleno. Tak ještě telefonní konzultace s Hankou R., jak nejlépe na to a mám o zábavu postaráno... Bertice

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.