Pokus o kreativní nedělní dopoledne
Foto: autorka

Pokus o kreativní nedělní dopoledne

22. 3. 2020

Dobře jsem se vyspala. Posilňující nedělní spánek, který umí s člověkem udělat divy.

Ještě v poloze ležmo jsem napsala ranní pozdravy na íčko a přátelům na telefon. Podle návodu " Jak se zabavit v době karantény"  jsem si zacvičila cviky na páteř a ploché bříško - musí se hodně zatáhnout, pak tam náznak bude. Cvičení jsem absolvovala a věřte, že bylo osvěžující. Už ne na posleli, ale na koberci. Pak nastal druhý denní rituál, po mém elixíru života - dobré kávě se skořicí -  jsem zašla do koupelny. Mrkla jsem na tu holku v zrcadle a řekla jsem přísně : Takhle tedy ne, děvče moje - podívej, jak vypadáš, rozcuchaná, kruhy pod očima, prostě celá nějaká uválená. To asi z toho tělocviku . Když už se cítím  dobře uvnitř svého těla, pak tedy ještě něco udělat s tím zevnějškem. Jak jsem řekla, tak jsem učinila. Důkladně jsem si umyla vlásky, vyfoukala, to mě totiž jindy nebaví, jak to uschne, tak to je. Ostatní denodenní hygiena samozřejmá.  Trochu jsem se přimalovala. Vzala veselé tričko a víte, že mi hned malounko stouplo sebevědomí ? On to tedy nikdo neviděl a kromě mě to teď víte i vy. Ještě si udělám manikuru, pak připravím oběd. 

Když už je mi tak dobře, poohlédla jsem se po věcech mně milých, a jsem jimi obklopena opravdu hojně. Ta papírová růže - vystřelila jsem si ji vloni na pouti, je to můj test na mé oči po operaci šedého zákalu. To vínko dáme odpoledne . Malovaný obrázek kostela, kdysi pro mě namalovala moje milá sousedka, která už je na nebesích.  Pro mě vzácný dar. Pak tu mám vyšívané obrazy od maminky, také obrazy od mého milého přítele Mirka Houry, který už je v malířském nebi.  Vánoční hvězda je moje pýcha, stará několik let, v  létě na zahradě, v zimě doma.  Orchidej - nový přírůstek k MDŽ.  Hodně maluji na tabletu různé obrázky, výborné vyplnění televizních reklam.

Uvědomuji si, že  běžně  tyto krásy  nevnímám, pro dost velké časové vytížení. Nyní jsem ve svém já a přiznám, že si svůj svět užívám. Zaháním tím i smutek nad tím, že jsme nyní tak omezeni, že je vše jinak, venkovní svět je nebezpečný, a já doufám, že brzy se nám zjeví opět v přátelské podobě.

To jen teď v této době se zamýšlím nad tím plynoucím časem, co už vše bylo, a věřím, že ještě bude. Zejména toho dobrého. Koho by napadlo, že se na nás snese takové soužení? Konec tohoto špatného, nastartuje nový, dobrý začátek. A my pro to uděláme, co budeme moci a co zvládneme!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Soňo, život jde dál a díky za to, co všechno můžem, abychom se cítili lépe. Ano vymyslíme, co bude v útery, ve středu....
Soňa Prachfeldová
Děvčata zvládneme, moje snacha říká, že si prodloužila MD.
Alena Tollarová
A já jsem dneska sázela do truhlíčků macešky. Ty jsem koupila hotové. Ale taky muškáty, které jsem si vypěstovala z "oplégrů", už jsou krásně zakořeněné. Už se těším, až ukážou barvu :)
Eva Mužíková
Soni, jsem moc ráda, že jsem ještě dnes večer otevřela íčko. Tvé milé vyznání mne opravdu krásně naladilo a naplnilo nadějí. Nadějí, že vše společnými silami zvládneme . Děkuji Ti. Bertice
Svatava Páleníková
Krásný pozitivní článek, za který moc děkuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
Soni dík za milý článek. Vzpomínám na loňský rok, kdy jsem v tuto dobu byla s Tebou a Pepou ve Volarech.
Soňa Prachfeldová
Mám radost velikou, jestli moje řečičky povzbudily trochu naši náladu. Pojďme i na kreativní pondělí, úterý ,atd. Zítra půjdu hledat oblázky na malování. Jani mám nainstalovaný na tabletu Paint by Numbers. Je to zdarma, probleskují reklamy, ale to neva. Elenko díky a díky všem.
Elena Valeriánová
Soni, moc ti to na fotce sluší. A je hezké udělat si pořádek v duši.
Naděžda Špásová
Soni, hezky jsi to napsala, my jsme vyrazili do přírody na kopec a bylo tam lidí jako na Václaváku.
Marie Seitlová
Soni, článek je velmi pěkný a hlavně pozitivní v této době. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%