Láska je láska
FOTO: autorka

Láska je láska

26. 3. 2020

Tak to zase po půl roce na nás přišlo. Tedy adresně na moji psí holku Mysterii a ta veškeré starosti přenechala s psí láskou a důvěrou své paničce.  

Ta první půlka března byla napínavá, dramatické okamžiky nechyběly, chvilku klidu jsem neměla. Mysterii jsem hlídala,dnem i nocí, aby k nám žádný psí vetřelec nevniknul. Po stránce chovatelské jsem byla velmi odpovědná, požádala jsem o krycí list, vybírala jsem ze 4 nápadníků, prostě teoreticky jsem zvládla na 1. Chodily jsme vedle k sousedům, kde mají pejska, pro informaci, kdyže by mohl být příhodný čas.. A když už psí děvče tancovalo kolem souseda, tak honem jsem nastartovala auto a jely jsme k Nymburku. Tam byl fešák, ale Mysty se nelíbil, i když jsme cestu absolvovaly 2x. Pak ještě jednou ke Kralovicím, opět ženich jako lusk a zase nic. Do třetice jsem jí nabídla krasavce z Dubí. Opět bez úspěšné koncovky. A přitom bylo Dubí vyhlášené erotikou, jenže na psy to asi neplatí.

Podívejme se u lidí, tam se nevybírá žádný rodokmen, žádná krevní linie, ale to proto, že  nemají průkaz původu s dlouhou řadou předků. To snad platí ještě u šlechtických rodů. Jenže u nás jsou již na vymření oproti cizině.  A také si do toho obyčejní lidě nenechají kecat, koho si vybrat k zachování rodu, i když to někdy podle toho vypadá. A pak, s člověkem to hárá skoro celý život, kdežto fenky to mají 2x do roka, v jiný čas nedají psovi šanci. A ten pes zase může kdykoliv. A dělá to s ním divy, vyje, utíká, hryže kotce, jen aby se dostal k milované, která mu voní na dálku.

Nezdá se vám to podobné i u mužského jedince? Když se zblázní, není k zadržení, i kdyby měl doma hodnou ženu a deset dětí. Opustí je a utíká za tou lidskou samičkou, tak je zblblý z těch pudových záležitostí. A pak je tu ještě další lidský případ - bohatý, starý pán, který si může koupit, co chce, tudíž  i nějakou tu krásku na ozdobu svého stáří. Ale to jsem poněkud odbočila od psího hárání. Vidíte tam také tu určitou symboliku? Já ano a velikou.

Mám opět doma šťastnou klidnou psí holku, který má jiskru v oku a vrtí vesele  ocáskem, když se chystáme na procházku. Nervy nám zase začnou někdy v září. Trochu s nostalgií jsem si pomyslela, jaké krásné jarní boty bych měla, místo toho zbytečného cestovního namlouvání. Ale co, stejně bych si je teď nikde nekoupila. 

 

Fotky:  Záběry z přírody  - putování za ženichem, flora a fauna z naší zahrady.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Soni, perfektní. Pobavila jsi mě; děkuju. :-)
Hana Nováková
Soni. krásný článek a doprovodné foto, ty výhledy do dálek mě dostávají - díky za ně
Soňa Prachfeldová
Děvčata jestli ona není lesba :-) , v tom chovatelství má dobrou linii, sama je holka jako lusk, tak by mohla mít alespoň jednou štěňátka. Jak říká Zuzka, tohle už je přímo seriál, budu psát další dění. Díky za komentíky.
Alena Tollarová
No a co? Asi to tentokrát nemělo být. Vyjde to příště. Mysty je krasavice a každému své panenství nedá :) Poznala jsi kus světa a to taky není k zahození, ne? Mně se líbí, jak kulí očka ta morčátka.
Elena Valeriánová
Chudák Mysty, miluje kluka od vedle a ty ji nutíš nějaké vzdálené frajery. Alespoň při tom zbytečném cestování jste si spolu užily krásného fotografování a my teď také. Mysty, díky, že máš pevnou vůli.
Eliška Murasová
Soni, vzpomněla jsem si na bratrovu jezevčici. Vyjížděli za ženichem asi 3x a nikdy nic, neměla zájem. Líbí se mi ta labuť na šedočerném pozadí.
Jitka Hašková
Zajímavý článek a krásné fotku. Děkuji.
Marie Měchurová
Moc hezké čtení a fotky - to je pohlazení po duši. Už dávno neplatí, že rodinní příslušníci vybírají ženichy. Sexualita u zvířat je hodně zajímavá. Máme doma sexuálního maniaka kocoura Šmudlu, tomu je jedno, jestli je to mamka, nebo brácha …..mamka není vykastrovaná, ale z nějakého důvodu už nemívá koťata...
Anna Potůčková
Soni ani nevíš jak moc bych Ti přála aby ti fenka zabřezla a Ty čekala na její psí miminka! Tak snad to vyjde příště! Bylo by na co koukat a určitě by ta naše Bertice složila i pro Tebe básničku! Krásné fotky
Irena Mertová
Krásné fotky, příroda :-) Tak ať to příště vyjde!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%