Zdeněk Svěrák zpívá národu
Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř zpívají národu

Zdeněk Svěrák zpívá národu

25. 3. 2020

Svou píseň Není nutno věnovali Zdeněk Svěrák s Jaroslavem Uhlířem zdravotním sestřičkám.

„Tak jsem si říkal, proč se ve svízelných dobách uchylujeme k písničkám. Jiné národy se posilují bojovým pokřikem, my Češi ve čtrnáctém století zpíváme, aby nás pánbůh ochránil, ve dvacátém, ať mír zůstává s touto krajinou. Pojďme tu tradici oživit,“ vyzval prostřednictvím videa před několika dny národ Zdeněk Svěrák.

Píseň zazněla v České televizi a Českém rozhlase, ale také v místních obecních rozhlasech a hlavně zazpívali si ji lidé po celé republice.

A co vy, také jste se přidali?

 

 

Úvodní slovo a píseň Není nutno... si poslechněte zde:

 

 

koronavirus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Není nutno… (1993) je album písniček Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka z televizního pořadu Hodina zpěvu. Ano, je to hodina zpěvu a pokud chtějí autoři být i po tolika letech IN, měli by nabídnout něco nového. Je rok 2020.
Zuzana Pivcová
Někdo považoval za účelový premiérův projev, jiný zase tenhle zpěv. Já si tady v tichu samoty připomínám různé dávno zapomenuté české písničky, které si tu postupně neumělě prozpěvuji. :-D
Jana Kollinová
Nemyslím si, že pan Svěrák je tou pravou osobností, která může něčím přispět k řešení současné pandemické krize. Prima, zazpíváme si a jaký je další krok?
Irena Mertová
U nás se nezpivalo z oken jako u paní Lenky. Já tedy s rádiem doma :-)
Vlasta Rejmanová
Moc se mi nápad líbí. Pana Svěráka mám ráda.
Marie Měchurová
Jsem za ten nápad moc vděčná. Přestože jsem s manželem už dva týdny zavřeni spolu doma, společné zpívání nás nějak víc spojilo. Pro slzy jsem to nedozpívala …. Potom jsem si otevřeli červené, a připili na zdraví všech lidí na této planetě....
Lenka Kočandrlová
Pan Svěrák se od první volby prezidenta tak předvedl,že jsme doma zcela zavrhli dříve námi oblíbené Cimrmany. Jo a nutit lidi zpívat z oken a pod.,aby na sebe plivali viry....co to je za hloupý nápad!
Irena Mertová
Ano, přidala jsem se...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.