Má první telekonference
Foto: autorka

Má první telekonference

31. 3. 2020

Něco po šesté ráno mi tuhle zazvonil telefon. Celá rozespalá jsem po něm hrábla, abych zjistila, co se děje. A dělo se! Ocitla jsem se rovnýma nohama bez jakéhokoliv upozornění  v telekonferenci, kterou pořádala hned takhle poránu jedna z mých vnuček (osmiletá),další účastnicí byla má druhá vnučka, toho času právě devítiletá, ve třetím čtverci jsem bez brýlí nerozpoznala, o koho se jedná,  a pak se ukázalo, že je to čísi  spolužačka a ve čtvrtém čtverci jsem se lekla nějakého strašidla, které na mne mžouralo a ve kterém jsem po chvíli ke své hrůze dešifrovala sama sebe.

Vy máte takhle brzo ráno návštěvu kamarádky, zablábolila jsem se celá zpitomělá, jak jsem se nemohla rozkoukat, a vnučka ke mně promluvila konejšivým hlasem: Ale babi, to je přece telekonference, víš, ona je u sebe doma! Vypadalo to, jako kdybych právě se svým dotazem vylezla odněkud z pravěku…

Tak já mám poprvé v životě telekonferenci, kterou jsem neměla, ani když jsem pracovala ! A považte, já tu telekonferencuji zcela neupravená a rozježená, v noční košili s takovými mláďátky…ta čest pro mne, že si holky přibraly svou babku -  úplně mě to dojalo, než jsem si uvědomila, že asi žádná další z jejich spolužaček nebyla vzhůru a mou nejmenší vnučku, dvouletou, nechtěly dámy přibrat, protože by nám do toho mohla sdělit věci neveřejné, třeba jakože teď se jí chce právě kakat. Další vnučka ještě evidentně spala, jinak by určitě taky přispěla, jelikož je velice řečná. No a vnouček měl, samozřejmě, vstup zakázán, neboť se jednalo o čistě dámskou telekonferenci a on by tam pro změnu mohl vnést věci nepatřičné a pro dámy zhola nezajímavé.

Na programu byly totiž samé důležitosti.  Za prvé – kdo komu sebral růžovou sponku, či kam se ztratila. Chtěla jsem přispět taky svou troškou do mlýna, tak jsem řekla, že mně se ztratil včera jogurt z lednice a vůbec nevím kam. Chvíli bylo ticho a pak se logicky vyvodilo, že ho musel sebrat děda. To, že jsem ho asi snědla já sama a pak jsem na to zapomněla, je samozřejmě vůbec nenapadlo.

Dále se řešilo, kdo s kým kamarádí, kdo s kým bude kamarádit a s kým se teda rozhodně kamarádit NEBUDE ! A běda, jak to někdo poruší !!! Podle mých zkušeností tyto dohody platí tak do večera a následující den se uzavírají zas jiné komploty. A dozvěděla jsem se také, kdo jak se chová a že by se to mělo řešit.  Celé mi to začalo nápadně připomínat některé debaty v televizi (včetně té ukradené či kýmsi přivlastněné sponky).

Vyhrkly mi slzy a dusila jsem se, jak jsem se snažila celou dobu tutlat smích. Naštěstí ostatní zúčastněné v zápalu konverzace měly co dělat, aby se udržely v obraze, takže tu bylo vidět místo obličeje jen oko, tu ucho nebo čupřina vlasů. Já jsem pak svou čupřinu přidala zcela záměrně, abych se sama na sebe nemusela koukat.

Tak takovouhle zábavu mám já v dnešní vypjaté době (kromě šití roušek). A nepotřebuju k tomu ani tu televizi !

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Já mám taky chytrý telefon, ale asi ne tak chytrý, aby se mnou někdo chtěl telekonferencovat. Díky bohu za to, protože bych to asi nezvládla tak jako Vy, Jano. Veselá příhoda.
Jana Hošková
Libuško, děkuju za lichotku, ale nevím, nevím...mužská část rodiny to určitě vidí jinak :-))
Libuše Křapová
Jano :-) Máte chytré vnučky, asi po babičce, že? :-)
Jana Hošková
Před třemi dny jsem "odhodila v dál" svůj starý tlačítkový mobil, na který jsem byla zvyklá z práce, který tak bezvadně padl do dlaně, vytáčela se s ním čísla, ovšem začal se mi rozpadat. Přesedlala jsem definitivně pouze a jedině na "chytrej", abych udržela krok s vnoučaty a ostatním světem...To "pádlo" mi ovšem vadí při telefonování, ale musím si holt zvyknout. Posledně jsem ho měla na uchu než mne vnučka upozornila, že máme telekonferenci a na moje ucho nejsou teda zvědavé... ale učím se a zvládnu to :-))
Jitka Valachovičová
Moc děkuji za tento příspěvek, taky mám dvě vnučky, které ovládají moderní techniku a já jsem pěkně pozadu. Vlastím pouze starý tlačítkový mobil, na novoty už si netroufám. Pobavil ten lehký humor, ještě jednou děkuji.
Helenka Vambleki
Paráda, je fajn, že se technických novot nebojíš a jsi ve styku s rodinou. Jen tak dál a houšť!!!
Jana Hošková
Ano, je to tak. Já žasnu, co všechno ti prckové už zvládli a sami. Zato teď když se všichni zmocní telefonů, nemáme chvíli klidu, pořád nám doma pípají ty naše a my sledujeme, co se zas nového naučili, co všechno si posílají, jak umí malovat do fotek apod. :-))
Vladislava Dejmková
Předpokládám, že to byla telekonference přes What's up? Nebo jinak? Můj muž už týden vymýšlí, jak si udělá telekonferenci s kamarády, se kterými jinak chodí každé první úterý v měsíci do hospody. Ale zatím je nepřesvědčil ani k používání chytrého telefonu. A ta mládež to používá úplně samozřejmě.
Dana Puchalská
Super. :-) :-) :-) Ano, smích léčí!!!
Zuzana Pivcová
To je dobře, že děti nemají strach jako dospělí. Mohly by nám být příkladem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.