Bizarní nápisy a značky
Foto: autor

Bizarní nápisy a značky

2. 4. 2020

I když to nevyhledáváte, někdy vás to uhodí do očí. Já s foťákem běžně nechodím, ale když ho náhodou mám, tedy jen ten v mobilu, tak mi to nedá a fotím. Tady máte výběr nejlepších nápisů a značek, které jsem v posledních dvou letech nasbíral.

Titulní fotka je od Červeného Kostelce. Krásný ukazatel pro všechny přijíždějící!

1 U nás v Hodkovicích působí zvěrolékař… No, kdyby zvířátka uměla číst, asi by se k němu moc nehrnula. Ale ti pejsci a kočičky, které u něho byli, si ho nemohou vynachválit!

2 „gwnpgmg“ – fotka není dost ostrá, ale doufám překvapí i vás. Je to upozornění na autobusové zastávce blízko Llanberis v severním Walesu a je to prostě velšsky. To kdybyste si stěžovali, jak je čeština těžká řeč… Fotil jsem to krátce po účasti na mistrovství světa v horských bězích, asi jsem byl ještě roztřesený.

3 Krásná souhra jmen! Rybárna – OK. Nad tím ale p. Rybář… dělá výkopové práce. Není to fotomontáž. Místo se nachází v Proseči pod Ještědem.

4 Na výletě v Orlických horách jsme nejdřív uviděli ceduli: „Státní hranice prochází hraniční cestou.“ To jsme pochopili. Ale když jsme o pár kilometrů dál našli ceduli „Státní hranice probíhají hraniční cestou“, to jsme trochu zpanikařili. Nejdřív prochází a pak už probíhá? Co když další cedule bude „Státní hranice hraniční cestou prolétá“? 

5 Nápadité označení záchodů – jen si vzpomenout, kde jsem to fotil!

6 Dobře zabezpečený otvor v plotě a nad ním nápis: „Pozor – zlá žena!“ By mě zajímalo, jak dlouho tam vydržel. Fotil jsem v Pelíkovicích.

7 Mám jednu cizí fotku, ale nemohl jsem si pomoct, je tak krásně slušná: žádá občany, aby po vpíchnutí připínáčků do zadnice tyto vraceli otřené… Tím „tyto“ myslím připínáčky. A je to z Blatců.

8 Nápis na žluté zdi je ve dvou jazycích a ve dvou písmech. V židovském a arabském. Je to důležité upozornění pro turisty. Ale když je chudák turista z Anglie, Ruska nebo třeba z Čech, tak se akorát polekaně ohlíží, o co může jít. Údajně je to rada, jak si sehnat taxi, vysvětlil mi domorodec v jordánské Akabě arabsko-anglicky.

9 Rychle vyraz! Končí zóna s rychlostí omezenou na 30 km/hod. Radostně šlápnete na plyn, ale po 30 metrech… Je to tuším z Nymburka.

10 Rakouská cyklostezka anebo bitva značek. Co si myslit o cyklostezce, která měří asi 4 metry, načež je zakázán cyklistům vjezd a chodcům „vchod“?

11 Zákaz vstupu chodců na krásný chodník na pražské Invalidovně. Žádné vozidlo tam nejezdí, holubi neposkakují, jen chodcům se úspěšně brání chodit. Krásná je i ta dodatková tabulka, která má upřesnit, na co všechno se značka vztahuje…

12 Klasická fotka nádraží na ostrově Anglesey v severním Walesu. Nejdelší jméno na světě! Nebojte, nikde jsem ji nešlohl, byl jsem přímo na místě.

13 Au – už zas! Podobnou fotku jsem tu před lety vystavoval, jenomže tahle je odjinud, od řeky Traun v Rakousku. A i když lilo, člověku to nedá, než si tam stoupnout a blbě se šklebit.

14 Takže na závěr už jedině… jsem to ale husa! Fotka ze stejnojmenné obce.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Jediná změna - ta povolená třicítka není z Nymburka, ale z Jenišovic. Dnes jsem se tam jel podívat.
Zdenka Soukupová
Krásné fotky. Život někdy tropí hlouposti, ale tyhle jsou moc veselé. Díky a těším se na další.
Martina Růžičková
Zábavná sbírka :-). Těším se na pokračování.
Oldřich Čepelka
Nedíval Alen(k)o. Jdu to hledat. Obrázků mám víc, nechtěl jsem vás zahltit. Tak příště...
Libor Farský
Oldo, bezva, ukládám si.
Alena Tollarová
Oldo, klidně jich mohlo být víc. Bude pokračování? A jestlipak ses díval na moje Každý den s úsměvem?
Zuzana Pivcová
Tak to už jste s Alčou Toll. dva. Pěkné, díky.
Dana Puchalská
Pobavila jsem se,... A jak to tedy je s tou ženou??? :D :D
Růžena Kuželková
Pane Oldřichu, k obrázku "Pozor zlá žena" jste se bál přiblížit? Či jak to bylo,trochu z povzdálí foceno :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.