Ať Velikonoce nejsou smutné
Ilustrační foto: pinterest.com

Ať Velikonoce nejsou smutné

5. 4. 2020

Letošní Velikonoce budou jiné a s nimi spojované slovo ‚veselé‘ se k nim moc hodit nebude. To ale neznamená, že by měly být smutné. Je třeba pro to udělat maximum. Třeba si vyrobit neobvyklé dekorace.

Může to být způsob, jak se zabavit, naplnit volný čas. Mnohé ženy, které zpravidla na dekorování vajíček nemají čas a tvoření je moc nebaví, letos říkají, že nějakou tu velikonoční výzdobu vlastnoručně vyrobit zkusí. Vejce jsou dostupná, galanterie a drogerie jsou jedny z mála prodejen, které zůstaly otevřeny, takže se dají koupit barvy i dekorace.

Důvodů, proč si letos zkusit něco vyrobit, je tedy hned několik. Možnosti jsou nepřeberné a kdo se chce opravdu vyřádit, může zkusit něco mnohem zajímavějšího než je klasické barvení. Mnohé ženy sahají po bavlnkách a dělají vejcům háčkované oblečky. Jiné dávají přednost elegantnímu dekorování, což může obsahovat například jemnou malbu nebo neobvyklý novinový potisk. A někdo si z vejce rovnou vyrobí rozesmátého zajíce.

Možností je nepřeberné množství a tady je malá inspirace, jak si letošní neobvyklé a pro mnoho lidé smutné Velikonoce aspoň trochu rozveselit.

Velikonoce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Halátová
Není to tak tragické. Velikonoce budou církevním svátkem a svátkem jara a nového života tak, jako každý rok. Jen se lidé nebudou tolik navštěvovat. Rodina se navštíví a svátky oslaví po svém. Letos jsem nedala klíčit obilí, nějak jsem na to zapomněla, při šití roušek, tak dám vyklíčit řeřichu. Vajíčka uvařím, nabarvím, ozdobím, přece mužské členy své rodiny nemohu zklamat. Mazanec a jídáše upeču. Na velikonoční pondělí připravím chlebíčky a jednohubky tak, jako každý rok. Co asi tak měli dělat naše rodiče, když vánoce i velikonoce mohli slavit v období 2. světové války? Anebo na jaře 1945, kdy probíhalo osvobozování? Žádná tragédie. No, a co se mazanců týká, v pátek měli u nás v obchodě droždí. Co stačí člověku ke štěstí!
Danka Rotyková
S přomemutím Velikonoc na mne padnul na malou chvilku smutek, protože jsou mým NEJ svátkem. Ale řekla jsem si, že už jsem toho vydržela víc, vždyť jde jen o několik týdnů či měsíců. Příspěvek Moniky Pokorné mi vzpamatoval. Díky, Moniko ☺
Dana Puchalská
Já ozdobím větve kraslicemi co mám od přátel a bude to hezké. Měla jsem ráda kraslice od maléreček na trzích. Letos to bude všechno jinak.
Alena Vávrová
Tak jo. Jdu pověsit aspoň ten věneček a dál se uvidí....
Marta Novotná
Naše vnoučátka se těší na pomlázku a jsou smutná z toho že nebudou moci po pomlázce chodit, tak jsme vymysleli, že budou velikonoce u nás probíhat jinak než každý rok, prostě dětem poschováváme vajíčka po domě a po zahradě a budou je mít jako dobrodružnou hru. Vyzdobená okna a sváteční stůl samozřejmě nebude chybět. Díky za inspiraci.
Jana Šenbergerová
Věrko, nejsi ty moje utajené dvojče? Na letošních Velikonocích mi bude chybět jen velikonoční výstavka výrobků a dobrot zdejšího klubu žen.
Věra Ježková
Fotky jsou kouzelné, ale pro mne není třeba.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.