Pondělí 6. dubna: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Pondělí 6. dubna: Co by vám nemělo uniknout

6. 4. 2020

Britská královna Alžběta II. promluvila k veřejnosti. V předtočené nahrávce zdůraznila nutnost sebekázně a odhodlání při zvládání koronavirové krize.

- „Hovořím k vám v čím dál složitější době. Době narušení života naší země: narušení, které mnohým způsobilo zármutek, finanční obtíže a ohromné změny v každodenním životě nás všech...Doufám, že v nadcházejících letech bude každý schopen být hrdý na to, jak se této výzvě postavil. A že ti, kteří přijdou po nás, řeknou, že Britové této generace byli silnější než kdy jindy. Že vlastnosti jako sebekázeň, tiché a upřímné odhodlání i pocit sounáležitosti nadále charakterizují tuto zemi,“ uvedla mimo jiné královna Alžběta II.

- Dvaatřicetiletá těhotná snoubenka britského premiéra Borise Johnsona v sobotu přiznala na sociální síti, že se nakazila koronavirem a už týden leží doma s příznaky Covid-19. Johnson se léčil v izolaci ve svém sídle na Downing Street a o víkendu přiznal, že má stále ještě vysokou teplotu. Kvůli přetrvávajícím potížím byl převezen do nemocnice.

- Fakultní nemocnice Brno by měla přijmout šest nakažených novým typem koronaviru SARS-CoV-2 z Francie. V rozhovoru pro Českou televizi to řekl premiér Andrej Babiš. Fakultní nemocnice Brno přijme šest francouzských pacientů v pondělí, budou napojeni na plicní ventilaci. Francie podle Babiše požádala jako první ze zemí, které se potýkají s vážnějšími problémy ohledně koronavirové nákazy. Celkem podle něj Česko nabídlo 14 míst. „My máme dostatečnou kapacitu, a pokud kolegové ve Francii mají velké problémy, tak proč jim nevyhovět,“ uvedl Babiš.

- V Itálii zemřelo za poslední den 525 lidí s nemocí covid-19, což je nejméně za více než dva týdny, informovala v neděli večer agentura Reuters s odvoláním na italské úřady. Potvrdil se tak pozitivní trend klesajícího počtu nových obětí z posledních dní.

- Prezident Miloš Zeman udělí náměstkovi ministra zdravotnictví a epidemiologovi Romanu Prymulovi Řád Bílého lva. Uvedl to v nedělním rozhovoru pro Blesk.cz. Zároveň ocenil práci vlády.

- Prmiér Andrej Babiš také odmítl návrh ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové, aby důchodci byli plošně testováni na nákazu koronavirem. Otestováni by měli být hlavně pracovníci domovů důchodců, řekl. Stejný názor zastává například i náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Ten v sobotu v České televizi uvedl, že stát plánuje plošné testování v případě personálu domovů, nikoliv klientů. Na to podle něj nejsou kapacity.

- V České republice je nyní 4735 potvrzených případů onemocnění COVID-19, 76 lidí zemřelo, uzdravilo se 121 lidí.

 
koronavirus
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.2 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Děkuji.
Marie Seitlová
Děkuji.
Danka Rotyková
Děkuji.
Anna Potůčková
Děkuji, projev královny jsem v televizi sledovala a působilo to dojemně.
Soňa Prachfeldová
Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%