Na chatu s Janem Čenským dnes od 14.00
Herec Jan Čenský

Na chatu s Janem Čenským dnes od 14.00

10. 4. 2020

Herec Jan Čenský se dostal do povědomí diváků zejména jako představitel princů a králů ve filmových pohádkách. Oblibu mezi diváky si získal také díky řadě rolí v televizních seriálech, naposledy v seriálu Ordinace v Růžové zahradě. Dnes od 14.00 hodin bude Jan Čenský odpovídat na dotazy čtenářů na chatu portálu i60.cz.

Jan Čenský pochází z Prahy, začal studovat hudebně dramatický obor na konzervatoři a ještě za studií začal dostávat příležitosti před filmovou a televizní kamerou. Poprvé hrál v roce 1978 v televizní hře Mapa zámořských objevů, velkou roli pak dostal o rok později v seriálech Zkoušky z dospělosti a později např. Dlouhá míle.

Učil se knihařem v pražské pobočce kolínských tiskáren a večerně absolvoval Lidovou konzervatoř pro pracující, kde se připravil na zkoušky na Státní konzervatoř. Byl přijat a jeho spolužáky v té době byli např. Lukáš Vaculík, Gustav Bubník a Ondřej Vetchý, k učitelům patřili Jaroslava Adamová a Václav Hudeček. V době studií příležitostně hostoval na Kladně, v pražském Realistickém divadle a v Národním divadle. V mládí se aktivně věnoval také sportu - běhu.

Po vojně nejdříve nastoupil do divadla S. K. Neumanna v Libni (od 27. září 1990 Divadlo Pod Palmovkou), v roce 1990 se stal členem černého Divadla Ta Fantastika. Od roku 1995 je členem kočovné herecké společnosti, respektive zájezdového divadla Václava Hanzlíčka (Agentura Harlekýn).

Od roku 1990 vystupuje také jako moderátor různých společenských akcí, např. Miss České republiky.

 

Otázky pro pana Jana Čenského nám posílejte na adresu chat@i60.cz. Ptát se Jana Čenského na cokoli z jeho hereckého i osobního života můžete i přímo na chatu dnes od 14.00 hodin.

 

Na chatu s...
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Svatava Páleníková
Poslala jsem redakci dotaz panu Čenskému.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.