Střípky dne z "lavickyzosmicky"
Foto: autorka

Střípky dne z "lavickyzosmicky"

18. 4. 2020

Vysvětlím, proč takový název článku. Každý den se vydám někam na procházku, ale dnes jsem se rozhodla pro změnu. Posadila jsem se na lavičku u stanice metra Ládví a pozorovala cvrkot okolo.

Žádné hemžení lidiček a dětiček se nekonalo. Poloprázdné autobusy, tramvaje i metro, přestože byla odpolední špička. Do Alberta se nehrnuly davy lidí, nikdo nevláčel obtěžkané tašky. Prodej pizzy z okénka, v lékárně a drogerii pár zákazníků, soukromý pivovar Cobolis zavřený a já zjišťuji, že mi to vlastně začalo vadit. Ještě před dvěma měsíci jsem nadávala, že jsou všude fronty a pořád se na mne někdo mačká, strká a předbíhá.

A víte, že se na to opět těším? Už nebudu nervózní a nadávat. Budu šťastná, až se vše vrátí do starých kolejí a říkat si…. Ano, zvládli jsme to a všem za to děkuji!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Novotná
Svět asi stejný nebude ani vztahy mezi lidmi, ale věřím že bude nalezena vakcína a že se vzpamatuje hospodářství státu. Doufám ,že se lidi naučí s rizikem viru žít, najdou cestu , jak existovat s hrozbou nemoci za zády.
Jindra Hubačová
Myslím, že se nevrátíme do normálu ani za rok, když vše poslouchám , tak nevidím světlo na konci tunelu, vím, že se to špatně čte a poslouchá, ale bude to tvrdá realita. Vir tady s námi bude a se musíme s ním naučit žít.Snad až se vyzkoumá a odzkouší vakcína, tak snad. Svět je jiný a bude jiný, musíme se s tím smířit!
Marie Novotná
Hezky jsi to popsala a nafotila.Autobusem jezdíme 3 ,,stálice".A že nemůžu vyjet jinam než do města,už mi taky vadí.Slepice a králíci už nechtějí poslouchat moje povídačky a tak se mooooc těším ,až tohle skončí. :-) :-) :-)
Alena Tollarová
Máš pravdu, už mě taky současný stav unavuje. Když jsem viděla z bezpečí auta, jak se vláček Švestkové dráhy plazí mezi kopečky Českého středohoří a sedí v něm dva lidi, tak jsem si řekla, že už snad blbnu, jak se mi chtělo vyskočit z auta a jet radši vláčkem.
Hana Rypáčková
Na ty pražské davy lidí se netěším, ale z této opuštěnosti měst a samoty mi už hrabe..Tolik výletů a poznávání v krásné jarní době je promarněno. V mém věku už i ztracený den je ztráta .
Eliška Murasová
Hani, taky vnímám ty skoro prázdné autobusy, v lese potkám daleko více lidí. Všechno je jinak, je to divné.
Jan Zelenka
Takový život těžce doléhá na psychiku. Relativně lepší to mají ti, co bydlí poblíž přírody. A kteří mají větší rodiny a mohou se scházet. Fotogalerie je výmluvná, až trochu depresivní.
Martina Růžičková
Bezvadná fotoreportáž :-). A obdobné pocity, jaké popisujete v článku, mám také.
Naděžda Špásová
Fotky jsou zajímavé a pěkné. Zapomněla jsem se kouknout. :-)
Soňa Prachfeldová
Lidé to berou vážně, je to zvláštní, vidět na fotkách takhle málo lidí v Praze. Hezky jsi nám to Hanko ukázala, až tam budou davy, už takový klídek na focení nebude. Už aby to bylo !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.