Nejdříve děkovačky a modlitby a teď hra na schovávanou. Kde jste, pane premiére?
FOTO: Česká televize

Nejdříve děkovačky a modlitby a teď hra na schovávanou. Kde jste, pane premiére?

24. 4. 2020

Televizi sleduji minimálně, a tak mi račte odpusit, když se spletu, že premiéra Andreje Babiše bylo možné v televizi naposledy vidět, jak s dvoumetrovým karabáčem nahání po zahradě svou choť a žadoní o vajíčko. Aspoň bílý...

Po této dojemné podívané se po premiérovi slehla zem. Na jedné z nejdůležitějších tiskových konferencí od prosáknutí čínského viru přes české hranice premiér chyběl. O otevření hranic, obchodů, sportovišť, vysokých škol informovala Babišova loutka - krasavec Ken - jen tak mimochodem, jako by se nechumelilo.

Člověk by čekal, že národu uondanému nařízenou nouzí, zaměstnancům zničených firem a zoufalým živnostníkům oznámí tu dobrou novinu o světle na konci tunelu sám přededa vlády. Ten samý předseda vlády, který ještě před třemi týdny přes roušku děkoval na všechny strany zdravotníkům, hasíčům, prodavačkám, dělníkům, rolníkům a nějaké té inteligenci a dokonce prosil Boha o sílu ducha...

Boha jeho, Andreji, a čo terazky?

Nějak se mi nechce věřit, že po neustálém strašení lidí, jak je třeba přísně dodržovat veškerá nařízení vlády, aby pandemie v Česku neopisovala italský scénář, se rychle otevřou brány továren a vchody obchodů se vším možným. Jen několik hodin poté, co Městský soud v Praze zrušil čtyři vládní opatření, svírající po týdny českou ekonomiku a lidi v bytech. Vám se to nezdá podezřelé? Mně ano a asi nejsem sám, zvláště, když sleduji opatrná vyjádření epidemiologů, že vláda tak trochu dala přednost resuscitaci ekonomiky před další ochranou lidí.

V jakékoli krizi jsou vždy nejdůležitější informace. Aby lidé nespekulovali. Aby věděli, co se stalo, jaká je situace, co je čeká. Já čekám vystoupení premiéra a jeho ujištění, že v České republice právě nastala situace, kdy už se nemusíme bát. Ani my, senioři.

Deset, dvacet, třicet, už jdu...

 

Můj příběh
Hodnocení:
(2.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Chápu, že jsou lidé netrpěliví, ale nejde vše uspěchat. Karanténa pomohla, virus se téměř ztratil. Babiš se umí rychle a správně rozhodnout, to se nedá přehlédnout, dopřejte mu trochu toho oddechu.
Antonín Vácha
V době komunistické normalizace byl Radim Uzel v Ostravě předsedou základní organizace Komunistické strany Československa . Po sametové revoluci stál u zrodu strany Nezávislá erotická iniciativa, za niž byl členem Zastupitelstva hl. m. Prahy. V senátních volbách 1996 neúspěšně[5] kandidoval za Stranu zelených v Ostravě, získal 7,87 % hlasů.. V senátních volbách 2000 poměrně těsně neprošel do druhého kola v obvodu Praha 12, kde kandidoval ze ČSNS. V roce 2004 kandidoval do Senátu v Mělníce za stranu Sebeobrana voličů .V roce 2012 kandidoval za SPOZ, v Břeclavi, získal 4,68 % hlasů. V lednu 2012 vzbudila kontroverzi jeho pochvalná slova na adresu bývalého komunistického ministra vnitra (1961–1965) a jednoho ze symbolů komunistické normalizace Lubomíra Štrougala, československého předsedy vlády v letech 1970–1988. Uzel na autogramiádě Štrougalovy knihy pro média uvedl: „Lubomír Štrougal byl nejinteligentějším z českých komunistických státníků a byl jako jeden z mála komunistických představitelů uznáván i ve světě. Tolik citace z Wikipedie. Komunista Uzel a estebák Babiš jako vrána k vráně...
Hana Šimková
Vosí hnízdo je vždy nebezpečné, vyhýbejte se mu a budete mít klid.
Eva Flachsová
Neznám autora článku A.Váchu,absolutně nesdílím jeho názor. Práci pana premiéra mám možnost sledovat,porovnávat s předchozími premiéry. Výsledky jsou vynikající.. Protože k pandemii by se měli vyjadřovat odborníci,ideálně lékaři,tak si dovolím citovat: Radim Uzel v ráži: "Jsme ve válce proti viru, demokracie stranou. Všichni na tlamu roušku a opozice ať drží pysk!"Jakmile je válka s virem, tak jde demokracie stranou. Opozice, ať si nevyskakuje a poslouchá. Na Andreji Babišovi je sympatické, že se ptá odborníků. Protože v tomto případě pochopitelně nemůže být odborníkem třeba nějaký Petr Fiala, ale musí to být epidemiolog a virolog.Podle mě se o nás vláda stará velmi dobře. Tolik uznávaný sexuolog a porodník Radim Uzel.
VANDA Blaškovič
Dobrý den, pane Vácho, perfektní článek. Děkuji.
Danka Rotyková
Nemám ráda v téhle těžké době kritiku kohokoli, kdo se snaží o zajištění základních potřeb . Ať je to premiér nebo dobrovolník pomáhající seniorům s nákupy. Je to pořád lepší, než se v televizi vykecávat jako nynější opozice. Článek je jako z pera pana Fialy. Chtěl získat body, ale myslím, že normální lidi spíš odradil.
Zdena Proboštová
Řekla bych, že po bitvě bývá každý generál ... Pandemie se objevila poprvé a poprvé se vláda snažila zabránit nejhoršímu. Myslím že to zvádají dobře, nekritizuji, nevím jak bych jednala já na jejich místě. K dispozici mají spoustu odborníků, takže rady ... Nejhorší na tom všem je, jak opozice ví že by to zvládla lépe a poukazuje na chyby, kterých bylo dosaženo. Tak to bývá s tím nic nenaděláme. Někdo bude vládě děkovat a chválit ji ostatní budou kritizovat a nasazovat jim psí hlavu.
Jana Šenbergerová
Pokud jde o mě, jsem si jista, že neexistuje nikdo, kdo by nás mohl ujistit, že se není čeho bát, kromě nás samotných. S klidem mohu napsat, že se nebojím, protože mám letitou zkušenost, že se mi dříve vždycky stalo přesně to, čeho jsem se bála. Navíc dodržuji nařízení, i když mi některá hlava nebere. Žijeme "na konci světa", což je pro nás pro tentokrát výhodou. Navíc je v našem světě spousta jiných věcí, kterých bychom se mohli bát, ale my nedbáme.
Soňa Prachfeldová
Ani já zde agresivitu nevidím. Když zde bude jiný názor, než můj, nebudu ho nazývat agresivní. Ani na vašem názoru nic špatného nevidím. Proč považujete reakci druhých za agresivní ? To je pluralita názorů.
ivana kosťunová
Žádnou agresivitu zde nevnímám- pouze každý prezentuje své názory. Íčkaři ? a vy jste kdo, paní Vostalová ? Mimozemšťan ? Jste přihlášená na stejném portálu, jako ostatní, tak proč se z něj vyčleňujete ?.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.