V dnešní době
FOTO: autorka

V dnešní době

28. 4. 2020

„V dnešní době“ je hojně se vyskytující výraz. Slyšíme a čteme stížnosti na dnešní dobu. Vymlouváme se na ni, když něco nestíháme, nemůžeme, neumíme. Protože v dnešní době je to složité. To dříve nebylo. Ale dříve každá doba přece také byla „dnešní“. Každá byla svým způsobem náročná i hezká.

Velká škoda, že ta dnešní doba, kterou aktuálně prožíváme, není tak klidná a bezpečná jako dnešní doba ještě loni. Jako mnohé dřívější „dnešní doby“. Přála bych si, aby se nám všem v dnešní době brzy dařilo lépe.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Snad bych jenom upřesnila svůj první komentář - měla jsem na mysli hodnocení dnešní společnosti, kterou vidím spíš negativně. Svůj současný život mám ráda a vážím si ho.
Jitka Caklová
Dnešní doba pro mě znamená současnost, přítomný okamžik a ten je stále. Řekla bych to citátem, který jsem nedávno slyšela a moc se mi líbí: "Patří mi celý zámek, žiji v pokojíku pro služku a jsem velice spokojená ♥"
Naděžda Špásová
Zajímavá úvaha, také nám všem držím palce, aby už bylo líp.
ivana kosťunová
Jano- moudrý komentář. "Jen pro ten dnešní den......
Jana Kollinová
Pokud bych přemýšlela nad dnešní dobou, tak bych se po chvíli snažila vykličkovat z chmurných úvah hledáním nějaké rozumné definice, ale vím, že dnešní dobu vnímá každý jinak v závislosti na majetku, postavení, zdraví, rodině, úspěchu, víře atd a tak v zájmu vlastní duševní rovnováhy zúžím časovou osu na DNEŠNÍ DEN a ten je báječný, a tak budu kráčet "dnešní dobou" den po dni. :-)
Jan Zelenka
Krátká, leč výstižná úvaha. Každý vnímáme tu svou "dnešní dobu" po svém. Záleží většinou na tom, jak jsme nastaveni. Ale tu aktuálně "dnešní" dobu, ovlivněnou karanténními opatřeními, vnímáme zřejmě všichni podobně. Mně, kromě karantény, vadí okolností daleko víc. ale přiznám se, že to bude asi proto, že jsem prostě už starej.
Libor Farský
V zemi kde zítra znamená již včera :-)
Zuzana Pivcová
Moc zajímavá úvaha, Věrko, ano, jsou taková klišé, mezi která patří i to "v dnešní době". Má tím být vyjádřena přítomnost, ale to je od kdy do kdy? Nebo možná se tím nějak vyzdvihuje současný rozvinutý systém v porovnání se zaostalejší minulostí? Nevím. Ale v dnešní době převažuje na mých miskách vah víc negativ než pozitiv.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.