Život v ruině
Foto: autorka

Život v ruině

29. 4. 2020

Možná, že nejsem jediná, co žije v ruině, ale já mám ruinu docela ráda. Ona mi totiž umožnila zvládnout situaci s bydlením. V ruině vznikly zrenovované tři byty a já jsem měla štěstí, že mi byl jeden přidělen.

Byty jsou docela hezké, i když trochu vlhké, protože tento kdysi dům byl dvacet let neobydlený. Bydlím v ruině už sedm let a před těmito sedmi lety město slíbilo, že dům opraví. No, peníze nikdy nezbyly a teď peníze ještě žere koronavirus. Horší je, že ruina opravdu chátrá. Já se ale k něčemu přiznám. Já jem totiž kousek ruiny použila k vlastnímu obohacení.

Před ruinou je totiž takový miniaturní plácek. Je úplně k ničemu a nevyužívaný. Já jsem se ale rozhodla, že ho využiji, abych byla v době koronaviru samozásobitelka. Koupila jsem hlínu a zasadila čtyři brambory. Abych záhonek rozeznala, použila jsem vypadlé cihly z ruiny a udělala kolem brambor zahrádku. Dvě cihly mi ale chyběly, tak jsem poškodila ruinu a dvě cihly z ní vyloupla. Bylo to, jako když loupete perníček z perníkové chaloupky.

Netušila jsem ale, že ruině způsobím díru, která vede někam dovnitř domu. Nahlásila jsem tedy na technických službách, že ruina se rozpadá neúnosně a aby alespoň tu díru opravily.

To víte, že jsem svoji vinu nepřiznala, ale možná to bude ruině k prospěchu. No co, co, hlavně, že bydlím.

Vím, že to není nijak zajímavé počtení, asi krním, protože žádné zajímavější podněty nemám. Do přírody moc nechodím, fotit nemůžu, protože můj starý, dobrý foťák dofotil a opustil mě. Zážitky z cest nemám, protože jsem už dávno nikde nebyla.- Tak si tedy sedím ve své ruině. Až ruinu budu moci opustit na delší čas, třeba se rozhlédnu okolo a napadnou mě veselejší příběhy. Ale žiju a jsem za to ráda.

P.S. Ruina je ale vzácná, z roku 1820, a je chráněná památkovým úřadem.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Co by mnozí za takovou ruinu dali! Ani by nemusela být chráněná. Zdá se, že na zub času zapomněli. Ať se vám tam přesto dobře bydlí a brambory zdárně rostou.
Hana Šimková
Zdenko já bych moc ráda .ale nefunguje mi foťák. Budu to ale ještě zkoušet
Zdenka Soukupová
Hanko, a kdyby to bylo možné, ráda bych viděla fotku toho bramborového lánu. A budeš na sklizeň organizovat brigádu?
Eliška Murasová
Hano, je vidět, že máte svoji ruinu ráda a nechybí vám humor. Ať se daří Vám i bramborům!
Alena Vávrová
Hani, náhodou třeba pro mě je to moc zajímavé, že žiješ v takovém vzácném domě, byť vypadá jako ruina... A těším se, že nám napíšeš, jak rostou brambory. Nezapomeň je přihrnovat ;-).
Alena Tollarová
Ruina, neruina, hlavně když je uvnitř útulná! Těším se na další bramborové reportáže. ..
Martina Růžičková
Dobrý den, Váš článek mně připomněl bramboru, kterou jsme se synem kdysi pěstovali v kořenáči na balkóně. Urodilo se nám plno maličkých brambůrek. Byl z nich oběd pro celou rodinu. Tak Vám přeji také bohatou úrodu. Až se políčko zazelená, tak určitě také zkrášlí okolí vzácné ruiny, o které tak hezky píšete :-).
Eva Mužíková
Hanko, tak to Tě chválím, stala se z Tebe pěstitelka. Tak ať " rostou" k radosti...
Hana Šimková
Já doufám, že zruinované nebudou a že vůbec nějaké sklidím.
Hana Šimková
Zdení s radostí hlásím, že brambory vypustily malé lístečky

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.