Co mi chybí
Foto: autorka

Co mi chybí

29. 4. 2020

Myslím si, že jsem poměrně přizpůsobivý a chápající člověk. Stále ještě nesmíme to a ono, pokud je to pro dobro věci a zdraví nás všech, akceptuji a zařizuji se jinak. Mám ráda přírodu, ráda se toulám po lesích, horách a loukách. Kolem nás je zatím prostoru dost. Kolem bydliště pole, louky, cyklostezky, lesy kousek dál v Klánovicích, Úvalech. Fajn. 

Jenže jsem se narodila a žiji v metropoli, přesněji řečeno na okraji metropole, jsem s ní spojená pupeční šňůrou. Město bez lidí, otevřených kaváren, restaurací, obchodů a koneckonců i toalet je mrtvé město. Je příjemné si ho projít, prohlídnout jiným očima a nekličkovat mezi davy turistů. Je to opojné a nádherné, máte příležitost si prohlédnout budovy, výzdobu, objevíte spoustu nových věcí. Jenže…. . Chybí mi zajít si do mého oblíbeného kina Lucerna a pak zhřešit nad úžasně velkým a dobrým větrníkem v místní kavárně a poklábosit o filmu. Chybí mi posedět na balkoně kavárničky na rohu Václaváku a Vodičkové ulice a sledovat ruch náměstí. Chybí mi zastavit se v Café Louvre, a při chůzi po schodech přemýšlet, zda bude ten náš stoleček volný. Chybí mi posezení na Kampě a s obsluhou prohodit pár slov, jak jde život. Chybí mi lidi, vnímat je, pozorovat a přemýšlet, odkud asi kdo je, co má vepsané ve tváři, jaký asi měl život anebo, jen tak prohodit pár slov. Netrávím po kavárnách veškerý svůj volný čas, to ne, jen příležitostně a o to víc si to vychutnávám. Můžete říct, že jsem rozmazlená, když mi tohle chybí. Ano jsem, moje město mě takhle rozmazlilo a já jsem tomu ráda a vůbec se za to nestydím. Chce to čas. Jen přemýšlím o tom, zda po otevření obchodních center, budou rodinné víkendové procházky opět sem, nebo bude mít pobyt v přírodě a jiné aktivity, hlavně pro děti, přednost.

Máte-li chuť, podívejte se na pár dnešních fotek.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Moc pěkné postesknut i fotografie. Já bych si to pusté velkoměsto užívala plnými doušky, bohužel vlastními ústy vydýchaného vzduchu. Díky tomu, že žiji skoro v lůně přírody a mám k ní blízko, mi skoro nic nechybí. Proto všem měšťanům přeji, ať se co nejdřív do jejich měst vrátí život, aby si ho mohli do sytosti užívat a vychutnávat podle libosti, stejně jako si já mohu užívat toho svého. :-)
Lenka Hudečková
Je to tak Helenko, mně davy lidí nechybí, vidím to, co jinak vidět není, ale někde se posadit na kávičku nebo si dát dobrý oběd, to mi docela chybí...Díky z Tvou úvahu.
Martina Růžičková
Rozumím ... Fotky jsou moc pěkné a ta s odrazem je úžasná. Díky :-)
Dana Puchalská
Ano, ty zavřené provozovny jsou smutné. Ale doufám, že se to brzy změní. Pár fotek mi připomnělo místa, kde jsem i pracovala. Děkuji.
Zdenka Soukupová
Heleno, krásně vyjádřeno. Taky mi to chybí, ne v Praze, tam se moc nedostanu, ale v našem městě. Snad už se dočkáme... :-)
Vladislava Dejmková
Hezké fotografie. A člověku občas udělá dobře, když se svěří se svými pocity.
Irena Mertová
Heleno, také mi to všechno chybí. Dokonce mi chybí i prolézání céáčka a marksespencera, i když tam chodím málokdy. A do Prahy (centra) se mi nechce i kvůli tomu, kdyby se mi náhodou chtělo na WC :-) . Snad to nepotrvá dlouho....
Naděžda Špásová
Helo, moc hezky jsi to napsala. Rozmazlovat se člověk občas má, taky mi chybí kavárny, protože si nemůžu pokecat s holkama u něčeho dobrého. Snad to brzo skončí. Držím nám palce. Pozdravuj Romana. (◕ᴗ◕✿)
Eliška Murasová
Heleno, rozumím Vám, také si občas postesknu. Zajít si do kina, popovídat si s přáteli, nebo se jen tak potoulat městem. Díky za fotky
Věra Ježková
Centrum Prahy mi nechybí. Chybí mi, že nemůžu jít s kamarádkou Martinou na Letnou do crepérie na dobré palačinky a dvojku vína. Chybí mi příroda. S rouškou na obličeji dojdu k jen pár metrů vzdálené Vltavě. Tam si ji můžu aspoň na chvíli sundat. Do Stromovky to neudýchám; a stejně bych tam nejspíš musela chodit s ní. Do tramvaje zbytečně nelezu. Díky za fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...