Příručka Rádce pacienta pomůže vyznat se ve zdravotnictví
Ilustrační foto: pixabay.com

Příručka Rádce pacienta pomůže vyznat se ve zdravotnictví

28. 4. 2020

Ministerstvo zdravotnictví vydává novou příručku Rádce pacienta 2020, která má pomoci pacientům v lepší orientaci ve světě zdravotnictví.

Publikace se zaměřuje na bezpečí pacientů, jejich práva či kvalitu poskytovaných zdravotních služeb. Čtenáři najdou i důležité informace, které mohou vést k záchraně života – ať už jde o první pomoc nebo důležitá telefonní čísla. Poradí jim, jak se chovat při pobytu v nemocnici a jak se na něj připravit. Příručka také obsahuje praktické informace o lécích nebo například prevenci.
Základem brožury je vydání z roku 2016. Je ale aktualizované o změny, které nastaly v oblasti nakládání s osobními údaji pacientů a zákonných zástupců, vzdělávání sester, předepisování a vydávání léčiv, péče v posledním stádiu života a mnoho dalších. Jsou rozšířeny kapitoly pojednávající o zdravotnické dopravní službě, stravě v nemocnici, právech dítěte nebo právech osob se zdravotním postižením. Doplněny byly také informace o lázeňské léčebně rehabilitační péči a pohotovosti.
Publikace je zatím ke stažení na stránkách ministerstva zdravotnictví zde. Připravuje se tištěné vydání, které bude pro pacienty zdarma ve zdravotnických zařízeních.

 

Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindra Hubačová
Též děkuji za info
Věra Ježková
Děkuji za užitečné informace. Příručku si stáhnu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.