Životní moudra o stáří

Životní moudra o stáří

5. 5. 2020

Vážení íčkaři,

než jsme se stačili rozkoukat, je tu snad nejkrásnější měsíc v roce – květen , máj, lásky čas.

Všem nám ten čas utíká stejně, jen někteří mají to štěstí, že je moc netrápí nemoce, s námi ostatními je to trochu horší. Jistě mohu říci, že se snažíme bojovat, co to dá, přeci jen, každý den se počítá a každý chce být na tomto světě nejdéle, i když je mu známo, že to není napořád. Snad už se blýská na lepší časy.... Opustí nás karanténa, mimořádný stav a my se zase na sebe budeme usmívat, budeme si moci popovídat, zkrátka vrátíme se zase k normálnímu životu.
Proto bych vás prosila, zastavte na chvíli, třeba večer, svoje kroky. Stejně na TV se nedá moc koukat, uvařte si kafíčko, nalejte si dvojku vína, či trochu whisky a pusťe si  krátké video o stáří.
Co obraz, to neskutečná hloubka životní pravdy a k tomu podmanivá hudba vám určitě navodí krásný, májový večer.

Mějte se všichni krásně, užívejte si každoroční zrod přírody, která vysílá svoji energii i pro nás. Tak neváhejte, nic nestojí, je pro nás všechny  a je doslova životadárná.

Ze srdce Hanka Nováková

https://youtu.be/RMUKW_WONs4

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Paní Hanko, pěkné zamyšlení, děkuji!
Jan Zelenka
I v seniorském věku se dá smysluplně žít. Přes všechny obvyklé trable. Momentálně vkládám svou novelu o seniorských milencích. Život nekončí. Pěkný text!
Hana Šimková
Napsala jsem knížku o stáří a jmenuje se " Jak se stáří někdy tváří"
Anna Potůčková
Hani díky za odkaz - citáty mám ráda.
Soňa Prachfeldová
Moc milé Hanko , děkuji
Alena Várošová
Miluji citáty a jsem ráda,že jsem si je v pohodě přečetla při krásné hudbě až dokonce.Děkuji Hanko.
Zuzana Pivcová
Mockrát děkuji. O sobě jsem přesvědčena, že jsem s léty moc nezmoudřela, ale o moudrostech a o moudrých lidech si čtu ráda. Každý z nás prožil a prožívá život jinak, takže něco ho osloví víc, něco méně. Asi jako se víc přátelíme s lidmi, kteří nám jsou životním pojetím bližší.
Eva Mužíková
Nedívala jsem se, nechám si to opravdu až na večer. Díky Hanko...
Hana Nováková
Jano Š. děkuji za reakci, i já to tak mám, když mě nějaký neosloví, donutí mě přemýšlet proč to tak je. Někdy je to až zarážející, nebo poučné, někdy i je to tak, že to je mimo moji životní cestu a tak proto mě neosloví. Ale jinak citáty mají v našem životě své určité místo, mohou čas od času někoho někam posunout, pomoci při rozhodování, prostě stojí za naší pozornost.
Jana Šenbergerová
Občas je dobré některé věci si připomenout. Mám citáty ráda. Osloví mě ty, se kterými souzním. Pokud mě některé neosloví, přemýšlím, proč tomu tak je. Většinou dojdu k tomu, že s nimi nesouzním. Občas mám pocit, že bych měla. Díky a hezké dny.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...