Středa 6. května: Co by vám nemělo uniknout
Ilustrační foto: pixabay.com

Středa 6. května: Co by vám nemělo uniknout

6. 5. 2020

Počet lidí nakažených koronavirem stoupl v České republice na celkových 7899. Nemoci covid-19 podlehlo 258 lidí a vyléčilo se celkem 4017 lidí.

- Chování koronaviru zůstává pro vědce v mnoha ohledech záhadou. Některé indicie ale ukazují na obávaný scénář - na podzim může přijít druhá vlna infekce a potkat se s chřipkovou epidemií. Více zde.

- Jednorázový příspěvek 500 Kč denně živnostníkům a dalším osobám samostatně výdělečně činným, které poškodila epidemie koronaviru, se bude vyplácet po rozhodnutí Poslanecké sněmovny i po 30. dubnu.

- Všeobecná fakultní nemocnice v Praze propustila do domácího léčení muže, který se s nemocí covid-19 jako první v ČR léčil experimentálním lékem remdesivir. „Bude se znovu učit pohybovat po bytě, čeká ho léčba poměrně rozsáhlých ran a bude třeba sledovat i jeho nález na plicích,“ uvedl ošetřující lékař Michal Šotola.

- Dosavadní průběh epidemie nového koronaviru naznačuje, že covid-19 není svými zdravotními důsledky takovou hrozbou, jak byl a je líčen. V prohlášení poskytnutém ČTK to uvedl bývalý prezident Václav Klaus a lidé z jeho institutu. Epidemie podle nich odchází bez jasných příčin a důvodem nejsou jen přijatá restriktivní opatření. "Za nebezpečnější než samotnou pandemii pro budoucnost považují sílu dnešního státu a snadnost mediální manipulace," uvedl.

- V přepočtu 200 miliard korun vybrala v pondělí Evropská unie v mezinárodní sbírce na vývoj vakcíny a léku proti nemoci covid-19. Své dary přislíbily státy, velké nadace, ale třeba i zpěvačka Madonna. Česko patří k menším dárcům – do mezinárodní sbírky se zavázalo poslat 20 milionů korun, stejně jako další země Visegrádu. 

- Oficiální bilance epidemie v Británii narostla o 693 úmrtí na celkových 29 427, oznámil ministr zahraničí. Nových obětí je o 400 více než v pondělí. 

- V Itálii za poslední den zaznamenali 236 úmrtí pacientů s koronavirem, což je více, než v pondělí. Nově nakažených je 1075, nejméně za dva měsíce. 

 

koronavirus
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.2 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Zde informace jsou zcela dostačující a za ně děkuji. Druhá vlna snad nás mine
Eva Mužíková
Kéž by to nebyla pravda a druhá vlna nepřišla.. Také nikde jinde informace o KOVI nehledám. Díky Honzo..
Věra Ježková
Honzo, díky. Františku, obávám se, že ta druhá vlna přijde. A přestože roušky upřímně nesnáším, považuji je v té souvislosti za nejmenší a nutné zlo.
Alena Tollarová
Tato denní zpravodajství jsou přesně tím, co mi k informovanosti o covidu docela stačí.
Soňa Prachfeldová
Díky, snad to u nás nebude zase vzrůstat, Slovensko je na tom dobře, je otázkou, zda je to opravdu tak.
František Matoušek
Je přímo hrozivé, že na podzim může přijít druhá vlna infekce. Vypadá to zase na roušky.// Je k neuvěření, že v Británii narostla úmrtí na celkových 29 427 osob. // Dík za info.
Dana Puchalská
Děkuji za informace.
Jitka Hašková
Děkuji za info.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.