Duben v lese
Foto: autorka

Duben v lese

8. 5. 2020

Ráda se toulám lesem, kde nacházím klid a čerpám energii. Na procházky chodím brzy ráno nebo v pozdním odpoledni, kdy je slunce nízko nad obzorem a tvoří se dlouhé stíny.

Do lesa vstupuji s pokorou, na každém kroku si vychutnávám majestátnost stromů, zpěv ptáků, pozoruji hmyz, občas zahlédnu i srnky či zajíce. Snažím se fotoaparátem zachytit kouzlo přírody, ale bohužel faunu fotit neumím.

V poslední době se objevily na okraji lesa cedule s upozorněním, že vstup je na vlastní nebezpečí. Vždy si v duchu odříkám: „Kdo se bojí, nesmí do lesa“, „Odvážnému štěstí přeje“ a „Co se má stát, to se stane“. Nebojím se, ale za silného větru bych v cestě do lesa nepokračovala.

Zvu vás na malou procházku do lesů v blízkosti mého bydliště. Beskydské lesy mění svoji tvář a občas je to moc smutný pohled.  

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Nádherná fotoprocházka. Lesy mám také moc ráda a je mi smutno, když potkávám stále více holin po smrcích, které zničil kůrovec.
Jitka Hašková
Krásné fotky, také ráda chodím do lesa, ale vyjít si sama, se bojím.
Hana Lancová
Aničko, jsi skvělá fotografka. Les je i můj dobíječ baterií.
Hana Rypáčková
Lesy trpí všude suchem.. Toho suchého nevyužitého dřeva.. Hezký vlahý les aby pohledal...
Soňa Prachfeldová
Díky za krásnou procházku Aničko, les je balzám pro moji dušičku.
Alena Tollarová
Taky mám les moc ráda, proto jsem se s Tebou prošla na druhém konci republiky. V lese ale chodím zásadně po značených cestách, protože se dokážu ztratit za prvním stromem a už by mě asi nikdy nikdo nenašel. Žabku jsem letos neviděla ani jednu, bůh ví, kam se odstěhovaly.
Marie Doušová
Fotky mě přímo vtáhly do lesa a moc mě potěšily. Bylím blízko lesa a jsem tam hodně často a vždy se uklidním a říkám :"Už jen za tu nádheru a klid ,stojí za to žít".Dík.********
Eliška Murasová
Aničko, les vždy potěší a naplni zvláštním klidem a vnitřní radosti. Miluju procházky lesem, ale sama se trochu bojím, mám divný pocit, jak říkala Marie. Děkuju za krásné fotky.
Anna Čípová
Děkuji všem za komentáře. Jsem ráda, že se fotografie z mých toulek líbí. Zřejmě jsem udělala nějakou chybu, že se fotografie nahrály v obráceném pořadí. Dano, na fotografii č. 14 je nájezdová věž skokanského můstku s umělohmotným povrchem. V rožnovském skokanském areálu jsou můstky K-70, K-35, K-15 a K-7. Elen a Jano, na obrázku č. 21 je kačer a před ním ještě kačena, lze to poznat při zvětšení. Marie, v lese se nebojím. Dokonce mám svoje místo na povaleném stromě, kam si za teplého počasí chodím číst.
Jana Šenbergerová
Aničko, tvé procházky jsou pohlazením pro oko i pro duši. Také by mě zajímalo, co je na č. 21. Tipuji to na nějaké zvíře, ale možná je to jen nějaká "zapomenutá" nádoba.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%