Nespolehlivý zub

Nespolehlivý zub

9. 5. 2020

Po marné, dlouhodobé léčbě kořenových kanálků a spoustě prodělané bolesti  jsem pravila svému zubu: Zube, mám tě už plný zuby! A udělala razantní rozhodnutí: Ten mizernej, nespolehlivej zub musí pryč! Nebudu čekat, až mne zas nečekaně zradí v ten nejnevhodnější čas…

Nastalo stresující rozhodování a hledání zubaře. Můj oblíbenec, kterému jsem přezdívala Plukovník MASH podle nekončícího, ale výborného amerického seriálu, si dovolil v mezičase umřít.

Byla jsem úspěšná, našla jiného šikovného chirurga, prožila si menší peklo, ale byla bez zubu a konečně, jak jsem doufala, i bez bolestí.

Druhý den ovšem tvář oteklá k nepoznání, vylepšená fialovomodročervenou velikánskou modřinou.  Já zblblá pojídáním prášků proti bolesti, pusu, do které se mi stěží vešla čajová lžička. Navíc se mi tam udělala i tvrdá boule, což mě notně znervóznilo. Oteklá papula se mi posunula téměř až na rameno.  V zrcadle jsem se skoro nepoznávala, jak jsem byla krásná.

Vystartovala jsem do lékárny pro heřmánek a další prášky. Na chodbě jsem potkala sousedku, strnula a povídá: Co se vám stalo, kdo vám to udělal ??? Na poslední chvíli jsem spolkla odpověď – no kdo asi, jsme v bytě jen dva! Ještě že jsem to neřekla, mohla mne navštívit policie kvůli domácímu násilí !

V lékárně opět ta samá otázka, z jejich strany spíš jako legrace. Tentokrát má odpověď zněla: To víte, to jsme my, důchodci. Nudíme se, a tak, když ráno vstaneme, spočítáme si svá bebíčka, jedno vybereme a hned letíme do lékárny nebo k doktorovi…já mám například dneska na programu zub. A kdo mi to udělal ?  Takhle se na mně vyřádil doktor, a to ještě za to dostane zaplaceno od pojišťovny !!!

P.S.  Mé velké díky zubařům a vůbec všem zdravotníkům, bez nich by se nám sakra špatně žilo, a to nejen v dnešní „koronavirové“ době !

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Jani, od té doby uteklo už 12 let, stomatologie jistě pokročila a navíc to byl tehdy "lokální" odborník, neměl žádné velké vybavení, kdoví, jak by to už tehdy bylo jinde. Je ale pravda, že na stejný "masakr" bych už nikdy nešla. Tenkrát jsem neměla moc na výběr, byla to dvojka nahoře, bez zubu bych nechodila a na mé trochu nestandardní trochu dětské zuby by mi v tom místě můstek asi moc nešel. Tak jako průkazní materiál vkládám minigalerii fotek pod názvem "Implantát 2008."
Jana Šenbergerová
Se zubem jsem si užila loni. Rozbolel mě, tak jsem naklusala ke svému zubaři. Prohlédl ho a neshledal nic, proč by měl bolet, nicméně bolel. Došlo na čištění kanálků, pak i na rentgen, ale příčina bolesti nikde. Nevím, jestli nedošel až k mozku, protože zub nejenže bolet nepřestal, ale bolel a bolel. Neviděla jsem důvod, proč trhat zub, když je v pořádku. Měsíc jsem to vydržela a dobře jsem udělala. Stejně jak bolet začal, přestal. Tak snad už spolu nějak vydržíme. Také jsem za své doktory vděčná. Zatím vždycky spravili, co já pokazila.
Jana Hošková
Zuzko, já ten humor našla taky až po delší době, neboť ty vzpomínky na prodělanou bolest...ovšem jste větší hrdinka než já. Doteď jsem nesebrala odvahu absolvovat to, co vy a rozjet akci "Implantát". A teď mne dorazil její popis, neboť mám stejný problém, co jste měla vy. :-((
Zuzana Pivcová
A jsem zase u podobného příběhu. Když mi v roce 2008 začal podezřele vylézat zub rychle z dásně, viděla jsem, že to není dobré. Záhy byl vytržen, a to v době mého letního pobytu v jižních Čechách. Pomohl mi tamní starší stomatolog, který pamatoval kdysi ještě mou maminku. Náš domovník si ho nemohl vynachválit, jak dělá implantáty. Tak jsem se s ním domluvila a za 2 měsíce nastoupila. Netušila jsem, že mou komplikací bude nedostatek kosti, do níž by se ta protéza či co nasadila. Následovala víc než komplikovaná bolestivá operace, kdy mi musel doktor vzít štěpy ze dvou míst dolní čelisti a ty přenést do té díry po zubu a zašít. Zbytek dne jsem strávila v mrákotách a druhý den musela zpět do Prahy. Vypadala jsem tak hrozně, že si lidé přede mnou v kupé jen šeptali, aby mě nějak nerušili. Otok a zkřivení obličeje mi trvalo několik dní. Situační humor jsem tehdy opravdu nenašla. :-D

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.