Přemýšlení s hudbou
Ilustrační foto: pixabay.com

Přemýšlení s hudbou

10. 5. 2020

Vážení íčkaři,

vstupujeme do nového týdne a z těch téměř letních teplot nás nemile proberou „zmrzlí“. Počasí jak na houpačce, kardiaku, drž se. Nyní, když jsme se namlsali jara, asi nějaký čas přijmeme za vděk pěkně vyhřátou místností, kde si uvaříme něco dobrého, dáme si kávičku a třeba pustíme i nějakou hudbu.
Zůstaneme doma, a to i navzdory tomu, že začíná citelné rozvolňování, blížíme se konci krizového stavu a karantén. Jsme zase o krok dál v boji s neviditelným virem. Musíme zkusit se oprostit od roušek a přísného režimu. Třeba to půjde a člověk možná opět bude vítězit nad nemocí. Je třeba však i nadále být obezřetní, dodržovat hygienu, mít pozitivní mysl a nepropadat panice či smutku, i když se nám to někdy těžko daří.
A proto, pokud budete v důsledku špatného počasí usedat do svých ušáků a brát do ruky knížku, křížovky nebo jen tak si opřít hlavu a zaposlouchat se do hudby, posílám jeden krásný pozdrav jara, a to nejen s hudbou, ale i s doprovodnými fotkami, především pro potěchu ucha i oka.

https://player.vimeo.com/video/209699604


A třeba druhý den vezmete zavděk mé procvičení paměti, které jsem sice nestvořila, ale trochu jsem se nad ním zapotila a stejně to nedopadlo nic moc. I k tomu si můžete pustit vaši oblíbenou hudbu, a tak v mozku propojit lahodící hudbu s centrem pozornosti a vnímání.

Tak se všichni opatrujte a slunce v duši. Bude snad brzy líp....

Ze srdce Hana Nováková

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Vážení íčkaři, jsem ráda, že jste se zaposlouchali do krásné hudby a pak jste zkusili trochu namáhat svůj mozek. Někteří úspěšně, někteří, jako já, méně, ale to přeci nevadí. Ne všichni máme totiž oči, díky kterým vidíme jako rys. Každý člověk je originál, nenahraditelný a zcela vyjímečný. Proto jsme na tom tak, jak jsme.Přeci, ale stále platí – nemusíš zvítězit, stačí se zúčastnit. Všem hezký den....
Jan Zelenka
Jo, hudba, to je něco pro mne. Když jsem kdysi před lety psal po nocích své cestopisy, poslouchal jsem přitom hlavně barokní hudbu - Mozarta a Vivaldiho. Problém je v tom, že dnes jsem ze 60% hluchej a sluchadla mi hudbu silně zkreslují. Ovšem svého hladového psa slyším perfektně i bez sluchadel. Testík si nechám na zítra. Zkusím to, když dámy byly tak úspěšné!
Jana Šenbergerová
Díky! početla jsem si, zamyslela se, zaposlouchala a zakoukala. Kromě dvou jsem odhalila všechny docela rychle. Co jsem si nechala spravit oči, vidím jako rys.
Alena Tollarová
Ach jo, nejsem génius :(
Zuzana Pivcová
Děkuji, takovéto úkoly jsou pro mě vždy výzvou, i když někdy výsledek není takový, jaký bych si přála. Třeba právě teď. :-D :-D
Dana Puchalská
Hani, děkuji za moc hezký článek. Video je krásné a test jsem zvládla na celých 10.
Hana Šimková
MÁM 11
Věra Ježková
Hani, děkuji. Video je krásné. Test jsem nedodělala, příliš mi namáhal oči. Zmrzlí mi nevadí. Od roušek se neoprostím, pokud budu chodit mezi lidi (což nečiním často), přestože je nesnáším. V roušce se mi špatně dýchá a zamlžují se mi brýle. Přeji vám hezké jarní dny.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.