Kamínkování. Inspirace pro začátečníky i pokročilé
Ilustrační foto: pinterest.com

Kamínkování. Inspirace pro začátečníky i pokročilé

9. 5. 2020

Kameny dovedou proměnit obyčejné zákoutí v čarokrásné místo. Dokáží ozvláštnit úplně obyčejný záhon, cestičku v zahradě. Nebo třeba truhlík, květináč, mísu s rostlinami. Kdo jednou hře s kameny propadne, bývá z toho láska na celý život.

Někdo si kamínky vybírá náhodně při procházkách v přírodě. Někdo si je cíleně vozí z dovolených u moře a má jich pořádnou sbírku. A někdo si je prostě koupí, nabídka v různých hobbymarketech a prodejnách stavebnin je obrovská. Pak už je limitem jen fantazie.

Je v podstatě jedno, jestli si člověk kamínky zkrášluje pečlivě promyšlenou velkou zahradu nebo jen malý kousek pozemku nebo si z nich dělá dekoraci do nádoby na malém balkonku. Výsledek je zpravidla zajímavý, krásný a poutá pozornost.

Je ideální čas k promyšlení si, kde by se v okolí něco dalo malými či většími kamínky zkrášlit. Udělat si plán a těšit se na jeho realizaci.

Tady je několik ukázek, jak šikovní lidé dovedou s malými kamínky pracovat a jaká přímo umělecká zákoutí vytvářejí.

zahrada
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Kamínky a kameny do zahrady prostě patří. Bez nich by to nebylo ono. Co já jsem se jich už nanosila ze širokého i blízkého okolí. Hezké se povalují i u nás v lesích.
Lenka Kočandrlová
Nesmí to vypadat kýčovitě,příliš barevně.Snad jako ozdoba v nějaké ploché nádobě,vystavené např. na trávníku nebo na nějakém stolku.Ovšem dát to přímo na záhon - tak to nedopadne,zamoří to mech,zanese listí,kdo by se s tím denně čistil. Já mám takové zátiší s Budhou pod stromkem,složené z různě velkých valounů,nasbíraných v řece.Je to podložené netkanou a stejně po zimě bylo třeba to rozložit,vyčistit od listí a větviček,též plevel se vyskytl. Aby to vypadalo dobře,je třeba se dost starat.
Dana Puchalská
Fotografie jsou zajímavé, ale realita je pak jiná....
Jana Šenbergerová
Mně se to líbí, jen přemýšlím, jestli i těm kamínkům. :-)
Elena Valeriánová
Hezká inspirace, ale už vidím ty mrchy hraboše všeho druhu jak mi je rozházejí a krtek si přesně vprostřed udělá jeden .. dva ... a více kopečků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.