Jemné vlasy nemusí být vždy jen krátké
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Jemné vlasy nemusí být vždy jen krátké

18. 5. 2020

Majitelky jemných vlasů často volí velmi krátké účesy. Některým sluší, některým ne, jenže i ony říkají: Delší vlasy si nemůžeme dovolit, nemáme je kvalitní. Někdy se mýlí.

Většině žen vlasy po týdnech bez možnosti navštívit kadeřnictví pořádně povyrostly, střihy ztratily původní tvar. Může to být příležitost přestat si nad tím zoufat a zkusit něco nového. Vytoužená návštěva kadeřnictví nyní nemusí končit razantním zkrácením, ale naopak střihem, který zdůrazní, že vlasy jsou delší, než obvykle.

Zní to sice paradoxně, ale i ženy, které si vlasy nechávají růst, by je měly chodit nechat upravovat a přistřihovat od profesionálů. Protože i snaha o delší účes, si žádá občasné zásahy nůžkami. Je třeba upravovat tvar, odstřihovat konečky.

Vlasy, o které je pečováno, rostou zpravidla rychleji. I majitelky vlasů velmi jemných, které poletují a nerady se nechávají spoutat, by však neměly tvrdit, že si nemohou dovolit účes delší, ženský, romantický, tedy využít toho, že nyní mají vlasy delší dobu bez zásahu kadeřníka.

Ne vždy je třeba mít na hlavě nyní tolik oblíbené kratičké rozcuchy, vyholené krky, vystříhaný prostor kolem uší. Možná, že současné tolik rozšířené zoufalství nad tím, že nebylo možno chodit do kadeřnictví,  je ideální čas na pokus o změnu.

Tady je malá inspirace střihů, které jdou vytvořit z velmi jemných vlasů a přitom nemusí být úplně krátké.

účesy vlasy
Hodnocení:
(4.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Mám hodně jemné, ale stále docela husté vlasy. Barva je vždy trochu zpevní. Nejlíp vypadají sedm až čtrnáct dnů po umytí, protože se mi vůbec nemastí, takže v týdnu po umytí je mohu i promašťovat. S krátkými si vůbec neporadím a delší jsou zatím lepší, ale s letními vedry je na hlavě dlouho nesnesu.
Dana Hošková
Pokud si své velmi jemné vlasy nechám trochu delší, den po umytí už vypadají zplihle, tudíž mám kratší střih. Pohromou je vítr, kdy jsou vlasy naprosto rozlítané. Jedinou spásou je silně je nalakovat. Dělám to nerada, ale musím.
Danuše D'Engeli
V naší rodině jsme vždy měli všichni hodně husté vlasy. Dnes jich mám sice méně, ale na tom tolik nezáleží. Ke kadeřnici chodím tak jednou za rok, stříhám se sama mám málo šedivých vlasů, takže si je někdy trochu sama obarvím...Postupem roků jsem si vlasy zkracovala. Domnívám se, že ženy mají nosit účesy, takové, jaké se jim líbí.
Anna Potůčková
Mám jemné vlasy a umývám každý druhý den. Nosím pouze krátké.
Zuzana Pivcová
Mám krátké a jemné vlasy, které za "normálních okolností" stále umývám a zpevňuji a málem žijji s pocitem, že jinak to nejde. Nyní jsem 2 měsíce v izolaci, chodím do obchodu a na procházky bez těch obvyklých úprav a s kšiltovkou na hlavě a nemám z toho žádné trauma. :-D :-D
Zdenka Soukupová
Já se cítím líp v krátkých vlasech. Taky jsou méně náročné na údržbu. Moc se mi nelíbí fotka s brýlemi. Té paní by určitě slušelo něco kratšího.
Dana Procházková
Jemnějšími se vlasy stávají i s přibývajícími roky. Líbí se mi účes první dámy, zkoušela jsem kdysi podobný, ale dle mínění mého okolí mně neslušel. Takže jsem se vrátila ke svému letitému.
ivana kosťunová
Jemné vlasy se musí častěji mýt, a to je u kratších vlasů jednodušší. Stejně na to kašlu a nechávám je růst. :))
Dana Puchalská
Jemné vlasy nemám, spíš naopak. Z uvedených modelů se mi nejvíc líbí č. 4.
Soňa Prachfeldová
Ano, to je i můj případ, vlády mi povyrostly, jdou delší a vůbec to nevadí, mohu i do drdulku a prý to není nejhorší. Zbývající *.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...