Výlet na Komárku
Foto: autorka

Výlet na Komárku

11. 5. 2020

Páteční volný den 8. 5. 2020 jsme využili k rodinnému výletu na nedalekou Komárku, tedy Komáří vížku. Naposledy jsme tam byli před mnoha lety, to byly děti ještě malé. Tentokrát jsme se domluvili se synem, že bychom si udělali rodinný výlet a tak se také stalo. Na Komáří vížku se lze dostat několika způsoby. Ti zdatní turisté pěšky z Krupky, ostatní sedačkovou lanovkou z Bohosudova, anebo autem až nahoru. Mladí zvolili lanovku a my jsme s pejsky vyjeli pod kopec nedaleko Kaple sv. Wolfganga. Dál jsme šli už pěšky.

Kopec, na kterém stojí hotel a rozhledna, se nazývá Komáří hůrka. Je na něm vybudován hotel s rozhlednou a restaurace s názvem Komáří vížka. Vrchol se nachází 807,4 m n.m. a vede sem z nedalekého Bohosudova sedačková lanovka. Komáří hůrka je významnou dominantou Krušných hor, v minulosti zde byly cínové doly, po kterých zůstala ještě řada štol, lze objevit tzv. pinky, což jsou zavalené doly. Památkově chráněná je Velká pinka o ploše 5000 m čtverečních a 75 m hluboká. Během března se na Komárce konají tradiční závody psích spřežení. Informace o Komáří vížce jsou dostupné na netu.

Jak jsem už napsala, já, Petr a pejsci jsme se vydali od kaple na kopec pěšky. Nebylo to daleko, počasí  krásné, jako stvořené pro výlety. Cestou jsme potkávali spoustu lidí, motorek a aut. To je bohužel daň, kterou platíme za současnou situaci. Nahoře jsme se po nějaké době sešli s Ondrou, Jitkou, Aničkou a její kamarádkou Kájou. Prošli jsme se po okolí, které je docela rozlehlé, takže jsme o lidi naštěstí nezakopávali. Strávili jsme spolu krásné odpoledne, vadou na kráse byl zamlžený obzor. Jedna zajímavost, když jsme se nastěhovali na naše sídliště, na Komárku jsme viděli z okna ložnice. Dnes je všechno zarostlé stromy, ale z kopce naše sídliště v Ústí vidět bylo.

Pokud je dostatek sněhu, je zde vybudován lyžařský areál, takže milovníci zimních sportů si tu přijdou na své. Pokud se ocitnete v blízkosti Komáří vížky, stojí za to se tam jet podívat.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nadi, krásné místo, fotky boží, tady jsme ještě nebyli...
Eliška Murasová
Naďo, díky za výlet, Krušné hory jsou pro mě úplná neznámá...
Elena Valeriánová
Tentokrát máš u článku super fotograficky široký záběr. A to mě baví, to se mi líbí. Dnes bych procházku fyzicky nedala, ale v křesle se mi šlo s tebou dobře a pohodově.
Jana Šenbergerová
Díky za výlet. Ani nohy mě nebolí ...
Naděžda Špásová
Díky za slova chvály, cením si toho. Ti motorkáři tam byli i v pátek, nešlo ani vyfotit hotel.
Helena Votíková
Komárku znám, je tam hezky. Jako neznalá kraje, jsem se kochala kolem dokola a lanovka, tak ta je super. U hotelu tenkrát měli sraz motorkáři. Dojeli jsme ze zvědavosti i ke štole, ale na prohlídku nás nevzali, naše oblečení a boty neobstály.
Věra Ježková
Naďo, díky. Byla jsem tam se svým někdejším přítelem. I v Krupce a Bohosudově, kde jako malý krátce žil. :-)
Soňa Prachfeldová
Komáří vížku i prostory kolem mám ráda. Když je jasno, je nádherný výhled do krajiny. I v zimě je to zde moc hezké. Pro běžkaře ideální. Chodíme pěšky do Fojtovic a okolí. Krása Naděnko.
Dana Puchalská
Naďo, ano nevíš jako jsi mi udělala radost. Najednou mi bylo zase 18 let,to jsem tam byla naposledy. A koukám jak se to tam změnilo k lepšímu a to je dobře. Děkuju.
Martina Růžičková
Článek i fotky jsou pro mě pobídkou pro návštěvu hezkého místa, kde jsem ještě nebyla. Takže děkuji za tip na výlet.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%