Výlet do Lovosic
Foto autorka

Výlet do Lovosic

1. 6. 2020

Mé poznávání krás Litoměřicka s Jendou pokračovalo výletem do Lovosic. Dopolední jasné nebe se sice do odpoledne zatáhlo, náš plán ale nezměnilo. Měla jsem radost; jsem výletník vděčný za každý kousek neznámé krajiny a přírody. Potěšilo mě také, že i můj průvodce objevil několik zajímavostí, které ve městě při jeho poslední návštěvě nebyly.

Nejpozoruhodnější z nich byla rozhledna na břehu Labe, nabízející velice hezký pohled na České středohoří. Je vysoká sedm metrů. Od roku 2019 stojí na místě původní vyhlídky, postavené již v roce 1869. Vnitřní prostory umělého vršku sloužily pro skladování ledu na chlazení piva v blízké restauraci. Prošli jsme se podél řeky a zašli jsme do kavárny Zámeček, kde jsme si vychutnali výbornou kávu. Projdete se s námi?

cestování města a obce
Hodnocení:
(4.8 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Po týdenní poloze vleže s ústřelem to byla pro mě velmi osvěžující procházka. Díky vám oběma. :-)
Jan Zelenka
Pro mne byl tento výlet malým překvapením. Byl jsem tam před lety v pobřežní kavárně s přítelem a žádná rozhledna tam nebyla. Dnes je tam opravený hotel a velmi pěkně a zcela nově zařízená kavárna. Příjemná promenáda kolem Labe ovšem zůstala. Ta je stejná. Jsem rád, když mohu Věrce přiblížit některá pěkná místa v našem kraji. Zvlášť když nám ta koronavirová krize dříve omezila svobodný pohyb. Byl to velmi příjemný výlet!
Naděžda Špásová
Věrko, koukám, že jsi našemu kraji, tedy aspoň Litoměřicku, přišla na chuť, je tu hodně památek k návštěvě, fotky jsou pěkné. :-)
Anna Potůčková
Procházet se okolo řek by se mně také moc líbilo - díky za tuto virtuální procházku a hezké fotky!
Jitka Hašková
To jsem ráda, že jsi měla tak hezký výlet. Fotky jsou bezvadné.
Alena Tollarová
Dlouhý jako Lovosice ... chodila jsem tam z Lukavce pěšky. Do školy, na nákupy, k lékaři do Domu zdraví, který je teď krásně opravený. Randit. Tancovat. Vdávala jsem se tam. A i teď tam jezdíme na bezvadné koupaliště. Rozhledna je taková "malá, ale naše" :)
Zuzana Pivcová
Touto krajinou jsem vždy jen projížděla do Drážďan a dále a jednou jsme tu jeli na motorce. Je to krásný kraj a mají tam pěkné, kvalitní silnice. Díky, Věrko,
Vladislava Dejmková
Ráda jsem se s vámi prošla. Procházky kolem řek miluju, kolem Labe obzvlášť. Rozhledny v posledních letech přibývají jako houby po dešti, nezdá se vám? I když ne ty kamenné, klasické, ale většinou konstrukce kovové či dřevěné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.