Poznáte, o jaké houbě je řeč?

Poznáte, o jaké houbě je řeč?

7. 6. 2020

Jak jistě všichni víme, mají mnohé houby opravdu různá pojmenování.

A některá jsou celkem zajímavá. A to mě inspirovalo k napsání dnešního článku. Zkuste uhádnout, o jakou houbu se jedná. 

A že jich je.... Bílá komprda, Černá zelinka, Černé housátko, Černoušek, Černý strnádek, Ferdíček, Kořenka, Kříšt'alka, Mhouřilka, Pumprda, Sivanka, Strnádka, Šedivka.

Jsem zvědavá, komu z vás se podaří zjistit, o jakou houbu vlastně jde. 

Odhalení napíšu následující den po zveřejnění. 

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Žádný z těchto názvů mi nic neříká a už vím proč. Hledala jsem a našla. Tuto houbu nesbíráme, v lese ji určitě považujeme za nejedlou. Možná jsem ji dokonce i jedla, protože moje tchýně sbírala kdeco. Když jsem poprvé viděla její košík hub, měla jsem obavy, že mě chce otrávit. Skoro se jí to povedlo, ale ze zcela jiného důvodu. :-) Vařila dobře. Přitom prý jde o jednu z nejlepších jedlých hub. Pěkná hádanka. Mám takové ráda, protože ve spojení s nimi se dovím spoustu zajímavých věcí. Dík!
Vladislava Dejmková
Podle mnoha názvů i různých barev si myslím, že by to mohla být houba, která má také různé barvy na klobouku. Porovnám si svůj odhad, až se zveřejní výsledky.
Dana Puchalská
Děkuji Aničko. Tchýně jí ráda sbírala.
Anna Potůčková
Dano, myslím že vím, ale nechci to tu psát, aby i ostatní hádali. Jen připíšu, že se jí říká také popelka, skřípalka. Její název ti napíši do vzkazů
ivana kosťunová
Dano, ty mi dáváš !! Sivanka a šedivka- není to totéž ? Myslím, že šedivka se říkalo nějaké muchomůrce. Kořenka by mohla být nějaká kořeněná houba - ryzec ? Komprda- pumprda- nějaká smradlavá houba ? Dál nevím, jsem zvědavá na výsledky.
Zuzana Pivcová
Nemám vůbec tušení. Houbařka nejsem a různé krajové názvy neznám. Je divné, že v několika přezdívkách je houba černá a v jedné bílá a v jedné šedivá. To asi budou různé druhy. Hledat nebudu, to bych podváděla. Nechám se překvapit, třeba i fotkou.
Jitka Hašková
Myslím, že vím, moje babička sbírala šedivky, ale nenaučila mě je bezpečně poznat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.