Krasavice ze Sibiře
Foto: autorka

Krasavice ze Sibiře

9. 6. 2020

Dovolte mi, abych se představila. Jsem kočka sibiřská a patřím mezi polodlouhosrsté kočky. Pocházím tedy z Ruska a jsem prý komunikativní a na rozdíl od ostatních koček jsem fixovaná na člověka. Jsem taky mazlivá, hravá, hrdá, důstojná a vynalézavá.

Když mne chce panička pozlobit, říká mi důvěrně Jelizaveto, jinak ale jsem Františka, protože jsem se narodila ve Františkových Lázních a paní mi taky říká Frantino nebo Franto – to když trošinku zlobím. A ta malá paní, která k nám chodí a hraje si se mnou, mi říkala Ňáňo. To když ještě neuměla pořádně mluvit.

Mám své hračky, abych se nenudila, ale nejraději sedávám na okenním parapetu a pozoruji, co se děje venku. Nejvíc ze všeho ovšem pozoruji svou misku, jestli tam náhodou v době, kdy jsem seděla na parapetu, nepřistálo něco dobrého…

“Sibiřské kočky jsou extrémně zvědavé a vědí, co chtějí. Jsou velmi inteligentní a mají dobrodružnou povahu - mnoho sibiřských koček se již v raném věku naučí používat zvonek u dveří! Ale sibiřské kočky mají svou vlastní hlavu. Dobrá výchova je proto velmi důležitá, aby Vám později kočka doslova neskákala po hlavě nebo netančila na stole! Navzdory tomu sibiřská kočka ke své lidské rodině zcela přilne. Mnoho milovníků tohoto plemene říká, že si s nimi jejich kočičí mazlíček povídá.“

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindra Hubačová
Ano , kočička je krásná, takoví byli moji kocourci Daneček a Beneček. Bena nám někdo asi odcizil a Dan po roce zemřel, asi se mu stýskalo. Napsala jsem o jejich smutném osudu článek.
Naděžda Špásová
To nevadí, že má jinou paničku, krásná je stejně.
Naděžda Špásová
Jano, ta kočička je nádherná, kočky jsou hned po pejscích moje druhá velká láska.
Soňa Prachfeldová
Nádherná kočka. Máme v domě 3 nalezence, moc se vzájemně nemusí, jen jsem je litovala po kastraci, ale jsem ráda, že to máme za sebou, 3 nám stačí bohatě.
Jana Šenbergerová
To je ale kočka, jako malovaná. :-)
Jana Hošková
Krasavice není moje, jak je snad možno vydedukovat z článku. Já měla pouze v dětství dvě kočky (které jsem si vyřvala) a byly to kočky obyčejné, mourovaté, přesně takové, jaké má teď Zuzka Pivcová. Ale přinesly mi mnoho radosti. Jedna byla dokonce tak šikovná, že jsme spolu hrávaly na schovávanou po našem celkem rozlehlém bytě. Já se schovala třeba za skříň a Tulinka se blížila bytem a hledala. A když mne objevila, celá se naježila, postavila se na stranu se vztyčeným ocáskem a pak vyskočila tak metr do výše a utekla. A celé se to zas opakovalo, dokud jsem nemusela odejít do školy...Tak teď si na ně vždycky vzpomenu, když sem dá Zuzka nějaké jejich fotografie... :-))
Irena Mertová
Ta je ale krásná! :-)
Anna Potůčková
Ta má kožíšek! Krásná kočka! Díky za krásné představení sibiřské kočky!
Eva Mužíková
Františko, hezky jsi se nám představila. Jsi opravdu velká fešanda, máš krásné oči a kožíšek. Užívej si dlouhé chvíle na té své parapetové pozorovatelně a nezlob paničku.
Alena Vávrová
Ňáňa je tedy kus kočky ;-) !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.