Něco pro rozptýlení IV
Foto autorka.

Něco pro rozptýlení IV

18. 6. 2020

Protože zájemci o tuto hru ještě jsou, přináším její další pokračování.

D

1. Co nelze dělat ve skotské spořitelně?       Vybrat si vklad.

2. Co nelze dělat v místě, kde jsou lvi?

3. Co nelze dělat v horoucích peklech?

4. Co nelze dělat na špičce jehly?

5. Co nelze dělat v jámě lvové?

6. Co nelze dělat v sedmém nebi?

7. Co nelze dělat ve vzdušných zámcích?

8. Co nelze dělat na onom světě?

 

Literatura: Bakalář, E.: I dospělí si mohou hrát. PRESSFOTO, nakladatelství ČTK, Praha 1976, s. 95.

Hrátky s češtinou
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
1.požádat o půjčku 2. spát s mastnou pusou pod širákem 3. stavět sněhuláka 4. sednout si holým zadkem 5. spokojeně usínat 6. rouhat se 7. zaměstnat zednickou partu 8. opět na něj odejít
Lidmila Nejedlá
1. Haura. 2. Krvácet.3. Hasit. 4. Dlouho přemýšlet. 5.Důvěřovat. 6. Stěžovat si. 7. Chovat prasata. 8. Plánovat.
Jana Kollinová
1.Žádat o úvěr výhodný pouze pro klienta. 2. Pást kozy. 3. Bruslit. 4. Postavit atomovou elektrárnu. 5. Piknik. 6. Hřešit. 7. Ubytovat hosty. 8. Žít.
Marie Doušová
1. zapomenout si skotskou sukni. 2.v noci přespat. 3.nelze se koupat. 4. tančit. 5.nepanikařit. 6.pokukovat po osmém. 7.létat bez křídel. 8. nevím ,ale snad se dočkám a potom odpovím. Docela dobrá hra. Dík.
Věra Ježková
Děkuji vám za odpovědi. Máte fantazii. A ta je právě podstatou této hry. Jendo, na tvůj pozdrav z nebe bych si ještě pár let ráda počkala. Jednoznačně dávám přednost pozdravům mailovým a osobním. :-)
František Matoušek
1.Chovat se jako Skot,2 .Udělat si na grilu pěknou kotletku. 3.Poručit si studený odchov, 4. Tančit, 5.Snažit se předstírat, že jsem lvice, 6.Pokoušet se lézt do osmého, 7. Zavřít přívod vzduchu, 8. Poručit všem rundu a prohlásit, že to platím
Naděžda Špásová
1. Dávat si peníze pod kilt, 2. Jíst steak velikosti talíře, 3. Hrát si na anděla strážného, 4. Tančit, 5. Smát se protějšku, 6. Brečet, 7. Běhat z komnaty do komnaty, 8. Přát někomu dlouhý život. Vím, že jsou to slovní hříčky, tak jsem se snažila, víc mi to dneska nemyslí.
Zuzana Pivcová
To je zase dílo, nevím, jestli by odpovědi měly být spíš slovní hříčky v návaznosti na ta ustálená spojení, to bych asi nezvládla. Tak zkusím, co dokážu (Ivano, víš, že mě u jedničky napadly také dudy?:-D), 1. Zaplatit tam v korunách skotské střiky, 2. Pěstovat jen rostlinnou stravu, 3. Posílat tam na místě partnera ke všem čertům, 4. Protáhnout tam šicí nit, 5. Volat záchranku (veterinární), 6. Chtít kariérní postup do osmého nebe, 7. Chodit a prohlížet si tam komnaty, 8. Poslat sms, kdy se vrátím
Jan Zelenka
Je mi jasné, že je to myšleno v legraci, ale jsou to fiktivní, ustálená a neuskutečnitelná rčení, na která neumím odpovědět. Ale slibuji ti, že pokud se dostanu na "onom světě" do nějakého "nebe", pokusím se ti odtamtud poslat pozdrav.
ivana kosťunová
Dnes jsem si to poněkud zjednodušila 1-8 - Hrát na dudy :))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.