Šedesátka je ideální věk, kdy se stát ženou na první pohled
Ilustrační foto: pinterest.com

Šedesátka je ideální věk, kdy se stát ženou na první pohled

24. 6. 2020

Elegantní šaty, zářivé barvy, sukně, výrazné ozdoby. To jsou součástí oděvu, které mnoho žen s přibývajícími roky odkládá a sází na takzvaně pohodlnou, volnočasovou módu. Je to škoda. Šedesátka přece neznamená, že je nutno chodit stále v kalhotách.

Muži často zmiňují, že se jim nelíbí skutečnost, že se většina žen přestala oblékat elegantně, tedy žensky. Ve většině šatníků nyní převažují trička, košile a kalhoty nad sukněmi a šaty. Je to pochopitelné, životní styl žen se zrychlil, mnohé žijí aktivně a to jde lépe v teniskách a džínách než na podpatcích a v kostýmku. Jenže pak se naskytne příležitost, kdy by se v šatech klidně dalo vyrazit a mnohé ženy zase skončí u těch džínů, tedy u takzvaného pohodlí.

Čím je žena starší, má často pocit, že ji ležérní, sportovní oblečení takzvaně omladí. Na jedné straně je to pravda, na straně druhé je škoda, že se tak dámy připravují o možnost ukázat se světu i jinak. Tedy jako ženy. Protože je úplně jedno, jestli je ženě třicet nebo šedesát či více, pokud si umí zvolit šaty či sukni, která z ní udělá nepřehlédnutelnou bytost. Některé sluší výrazné barvy, jiné spíše decentní.

Samozřejmě záleží na postavě, na stylu, jaký dáma vyznává. Ale chybou je říkat věty typu: Šaty nejsou nic pro mě, už jsem na ně stará, necítím se v nich. Cítit se někdy jako dáma by si měla vyzkoušet každá žena a u dam zralých to platí dvojnásob.

Tady je malá inspirace, která naznačuje, že elegantní móda ženám vyššího věku prostě sluší.

móda
Hodnocení:
(4.7 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Zářivé barvy a výrazné ozdoby jsem nenosila nikdy, nemám tedy co odkládat. Na omlazování nepomýšlím, celý život se oblékám spíš ležérně, mám ráda sportovní eleganci. Šatová jsem nikdy nebyla. V létě si vezmu šaty, jen když je horko.
Irena Mertová
Vždy se těším na léto, kdy mohu odložit džíny a nosit pohodlné sukně a šaty. Punčocháče nenosím, chodím naboso v sandálech.
Ája Hrušková
Prima článek i fotogalerie .Byla jsem spíš kalhotová , vlastně celý život jsem nosila jen kalhoty a hlavní duvod byl ten , že mám nohu č.44 a sehnat dřív v této velikosti slušné botičky nebylo možné. Ale vše se mění a nyní je možné si v nadměrkách i vybrat hezký pár...Občas tedy s radostí obléknu šaty
Marie Ženatová
Ve svém věku chodím oblečená tak, abych se cítila dobře. Někdy mám kalhoty, jindy naopak sukni.
Magda Škodová
Čím jsem starší, tím raději nosím šaty, tedy opravdu šaty, ne sukni s halenkou. Mám pocit, že jsem tak nějak celá lépe oblečená...Ovšem problém jsou punčocháče, štípou, takže od jara (pokud to jde) do podzimu s holými nohami, v zimě pod úpletové šatosvetry spíš bavlněné legíny. Ale spousta lidí se diví...na stará kolena vytahuješ šaty?
Jitka Caklová
I ve výstřihu je krása ženy, tedy pokud má co ukazovat :-)
Jitka Caklová
Článek se mi líbí a mohu jen potvrdit už jen samotný nadpis. Celý život jsem chodila v montérkách (do práce, po práci na pole, stavba domu......) a na eleganci mnoho času nezbylo. Teď mám čas i postavu, tak proč ne. Jsem "sukňová, šatová i klobouková" a je mi jedno, zda ve mě někdo vidí "klimakterického diblíka". Hlavní pro mě je, že se cítím skvěle :-)
Olga Škopánová
Šaty udělají dámu z každé ženy, jen ten hluboký výstřih bych si raději odpustila.
Věra Halátová
Celý svůj život jsem chodila v kostýmcích, šatech, v elegantních kabátech, v lodičkách, s kabelkou, v klobouku a s rozevlátými šálami kolem krku. Chodila jsem tak oblečená do zaměstnání, protože jsem se účastnila jednání v bankách, na úřadech, u soudu, atd. Zaměstnání jsem skončila před dvěma lety. Chodím po horách, jezdím na kole. K tomu se kostým a lodičky nehodí. Příležitostí k tomu, abych z kostýmu a klobouku vyhnala moly, mám málo. Jsem zdravá, cítím se skvěle a jak mne vidí ostatní, je mi fuk.
Jana Krychová
je mi 66 a nikdy jsem se necítila lépe

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.