Doteky moře
Ilustrační foto: pixabay.com

Doteky moře

24. 6. 2020

Tvé doteky chytala jsem do dlaní,

vlasy mi líbal teplý vánek,

byla jsem šťastná ve tvém objetí,

radostí plnil se i mořský džbánek.

 

Jít po tvé rozpálené pláži,

houpat se na tvých vlnách,

se sluníčkem přátelit se,

brnkat si na mořských strunách.

 

To všechno jsou doteky moře,

které splní vše, co ti slíbí,

podívej, pluje sem bárka bílá,

někdy i sliby nejsou jen chyby.

 

 

 

 

 

Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
zuzana šišková
Doteky moře....slova evokují vzpomínky. Děkuji za jejich probuzení paní Jitko. Doteky moře byl také název společenství lidiček, které pořádalo plavby plachetnic po Jadranu a posádka byla z poloviny sestavena z hendikepovaných lidí. Prožila jsem s touto úžasnou partou lidiček splnění svých nejtajnějších snů dětských let a to ve svých 50+. Byli jsme plavčíci, kteří se naplno učili pod dohledem loď ovládat. I já byla jednou kapitán. Byť s odstupem sledovaný ve své činnosti. Uzlování, záchrana osoby přes palubu, ovládání přístrojů k určování polohy, hloubky......naprosto jedinečný projekt. Dnes bohužel již není aktivní, ale zůstali mi celoživotní přátelé, s kterými se plavím už pouze soukromě. Miluji moře!
Libor Farský
Líbíííííí
Jitka Chodorová
Děkuji všem za komentář. Vím, že jsem už známá svou touhou po moři, a taky se snažím jí krotit, ale je to silnější než já, je to prostě láska na celý život, a když už je cesta k ní pro mě definitivně uzavřená, tak si aspoň na ní vzpomínám a sním. Děkuji.
Alena Vávrová
Jituško, jak už napsala Zuzka, jsi to stále Ty se svojí nekonečnou touhou a krásnými vzpomínkami na moře. Moc mě tvoje verše potěšily, také na moře stále vzpomínám.
Jan Zelenka
Jitko, moc pěkné. Hodně jsem o moři psal, hodně si ho i užíval. je to fenomén, na který se nedá zapomenout.
Dana Puchalská
Hezká poezie.
Martina Růžičková
Moc hezké verše. Díky :-)
Marie Doušová
Moře -letmá vzpomínka na klidnou hladinu ,která nikde nekončí, přináší klid,touhu vidět až do neznáma a v srdci mít klid a touhu plout a snít. Dík , moc hezky Jitko vyjádřené básní.
Zuzana Pivcová
Jsi to, Jituš, stále Ty se svou touhou po moři, se svými vzpomínkami na něj. To, co niterně prožíváš, jsi pak schopna takhle krásně vyjádřit i slovně. Protože je to pravda.
Pavlína Lejsková
Nádherná báseň a úplně vystihuje mé pocity a mou lásku k moři.Netoužím po moři a pláži plném lidí,ale po moři klidném i bouřícím,za svítání,v poledním slunci i při západu slunce.Po nádherném moři tolikrát za den měnícím barvy.Proto jezdívám k moři před začátkem sezony,abych si ten klid užila.Děkuji za krásnou vzpomínku.Lejsková

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%