Louky v našem městě na konci jara
Foto: autorka

Louky v našem městě na konci jara

25. 6. 2020

Vedení města rozhodlo, že se letos travnaté plochy na sídlištích budou kosit jen dvakrát. Z „anglických“ trávníků se staly louky s velkým množstvím lučních květin a rozličných trav, kde si liboval hmyz.

Krása zmizela 15. června. Ale i tak děkuji za každé ráno, kdy jsem hned po probuzení viděla ozářenou louku plnou kopretin.

Vedle travnatých ploch jsou u každého panelového domu květinové záhony a každý je jinak osázený. Ani všechny květiny a keře neznám, ale ráda je fotím.

Jarní čas doslova vypršel. Na poslední jarní vycházku jsem vyrazila 20. června odpoledne. Pršelo. Žádný liják, ale vytrvalý slabý déšť. A já bláhová si myslela, že pořídím pěkné záběry dešťových kapek.

Ve fotogalerii můžete vidět, jak barevné bylo naše sídliště během červnových dnů. 

Přeji všem pěkné léto a mnoho nevšedních zážitků. Léto budiž pochváleno.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Červen jsem protrčela doma. Aničko, díky tvým nádherným fotkám si ho aspoň teď a tak pěkně užívám. Trávníky mezi paneláky už vypadaly jako savana, ale také už je stihli pokosit.
Irena Mertová
Zapomněla jsem pochválit fotky :-)
Irena Mertová
Máte moudré vedení města. U nás jsou také takové louky, co obhospodařuje město, tedy většinou. Ale dnes brali 2 maníci trávu motorovou kosou docela na krátko, to mi bylo líto . A majitelé domů dělají to samé.
Alena Vávrová
Krásně jsi to zdokumentovala, Aničko. Nikdy nezapomenu na barevnost luk na Soláni, kde jsme byli s tebou. Ano, je to nový trend sekat méně častěji a ne až u země. Já jsem na své zahradě také ponechala pruh vysoké trávy s kopretinami a chystám se vyset malou plochu se směsí lučních květin.
Naděžda Špásová
Aničko, moc hezké fotky, omlouvám se za ty blbé hvězdičky, má být *******.
Anna Potůčková
Krásná kvetoucí letní louka. To se to krásně fotí, když tak kvete!
Jana Kollinová
Dokonalá krása. :-)
Dana Procházková
Jarní louka není jen pastva pro oči, ale hlavně pro včelky, na ty se dost zapomíná, ve většině obcí se stále seká, ale dobrý med chce každý.
Dana Puchalská
Oprava. . zajdu
Dana Puchalská
Aničko, to je krásná louka. A fotky...... fakt nemají chybu. My máme minilouku hned za domem. Ráda se zajdi jen tak kouknout.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.