Ztracena v nemoci...
Z archívu autorky článku

Ztracena v nemoci...

29. 6. 2020

Přátelé dvounozí, s paničkou máme nelehké období. Já Megí, jak mi panička říká, ale také čubís ap. jsem vážně onemocněla. 

Panička je z toho smutná, protože jsem už 2x zkolabovala. Mám cukrovku, místo hodnoty 5-7 mám nyní 29, a to jsem měla i přes 36. A tak mi s mou chůvou Vlastou píchají inzulin, nyní už 2x denně dokonce. Odnáší to i mé ledviny. A to jsem měla jít na druhou vážnou operaci, aby toho nebylo málo mám nádorky, z toho jeden mi rychle roste. Nemohu nyní ani kvůli cukrovce na operaci. Jednu operaci už jsem zvládla, ale co bude dál, neví ani panička.

Je na vše sama finančně, za pouhých 14dní ji mé léčení už stálo 3421Kč, a to je teprve začátek. Asi to je hromada "zlaťáků", co já bych za to mohla mít dobrot, povím vám... Na Facebooku paničce pomohla finančně kamarádka Eva s přítelkyní, vyzvala ostatní k jakéko-li byť sebemenší finanční pomoci na mou léčbu. Za to bych Evičce s kamarádkou nosík olízla samou láskou řeknu vám. Jakoby i jí, stejně jako dceři jedné známé osobnosti říkala maminka: "Choď světem s očima otevřenýma a poslouchej nejen své bolesti a zájmy, ale i bolesti, zájmy, tužby ostatních. Neříkej nikdy nad žádnou věcí: do tohohle mi nic není. Člověk nežije na světě sám (mohu potvrdit, jsme tu i my, zvířátka), v tom je veliké štěstí, ale také ohromná povinnost. Ta povinnost je v tom, splynout s potřebami ostatních..."

No, človíček, od kterého jsem byť sebemenší pomoc očekávala  mě nepomohl...To mě moc mrzí, myslela jsem, že mě má skutečně rád. Ale jak říkáte vy dvounožci, teprve v nouzi se pozná ten pravý přítel. A okamžitá pomoc je pomoc dvojnásobná.

Jednou už mě zachránila Zdenka, která mě vozila do Ústí n. L. Zachránila mi tenkrát život.

Nyní mi jde o něj zas... Ale já tu chci s paničkou být ještě pár let, alespoň "pětiletku" nejméně. Vždyť na světě je tak krásně. A panička má jen mě. Zachránila mě z útulku a nyní bojuje o můj život.

Panička říká, že ještě, že máme Vlastičku. Ta mě krmí masíčkem. Když panička musí pracovat, jde i se mnou na kontrolu na veterinu. Komu se poštěstí, mít paničky dvě, že? Bůh jí za to jistě žehná.

Tak se nedivte, že panička na "Íčku" nebude moc aktivní, prioritou jsem prý já nyní.

Chtěly jsme v září spolu jet na Šumavu, ale nyní se asi nedostaneme ani na Moldavu. Možná, pokud překonáme to nejhorší, cukr se ustálí a já budu dostávat "včeličky" perem místo injekcí. Doufám, že to bude brzy, nerada bych byla jak cedník s dírkama po injekcích.

Na paničku toho už bylo příliš, co musela překonávat, obě bychom si přály být zas pohlazené sluncem. Ač tedy já tropy nemusím, raději v lese pod stromy jsem, stejně jako panička. Není nad to putovat pěšinkami v lese pod korunami stromů se zpěvem ptáčků. 

A kdyby snad někdo chtěl pomoci s "injekcí" finanční, moc by nám to pomohlo.

Packu na to. Vaše Maggie

 

 

Můj příběh
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Děkuji moc těm, co neváhali a přispěli na nákladnou léčbu Megí. Dosud léčba stála přes 7900Kč. S Megí jsme jeli na jinou veterinu. Bere prášky na srdce, má spec. dietní granule za 1429Kč. Lépe se jí dýchá už. Nejen ode mě, ale i od dárců Kč tak dostala naději na další život. Dobří lidé existují.
Eva Krausová
Evo, věřím, že s lidmi jako je Monika nemáš nic společného. Na druhou stranu Monika od Tebe kritiku nesklidila přesto, aniž zná skutečný stav Megí, o ni píše jako o nebohém psíkovi, který trpí... Co je sobeckého na dalším důležitém vyšetření sona, než se rozhodne co dál? A věř, že Megí zbytečně trpět nebude, ale také ji nenechám předčasně uspat bez diagnózy a prognózy v léčbě. Mě se dotkly nepodložené soudy od Moniky, s čím ty jsi souhlasila, byť na rozdíl od ní v rovině všeobecné (sobeckost). A že ničím nepodložené soudy na mě působí jako "vystřelené jedovaté šípy" se nediv. Napsat coko-li člověku v těžkých chvílích prostě nelze, to se nedělá.
Eva Mužíková
Evo, přečti si znovu a pozorně můj komentář ze 4.7. Ve 14.09.... o kterém píšeš že je šílený. Nikde tam nepíší o tom, že Ty by jsi měla nechat Megi v tomto stavu který popisuješ, uspat. Jen o tom, není li život zvířátka důstojný, nekoukat na city a rozhodnout se včas. Tvá slova o vystřelených jedovatých šípech se mne velice dotkla, zařazuješ mne mezi lidi, se kterými já nemám společného vůbec nic. Naopak vám oběma přeji, aby se vše brzo v dobré obratilo a mohly jste spolu prožít ještě několik radostných let. A to i navzdory svému názoru, umět se rozhodnou včas.. Děkuji, snad jsi mne konečně pochopila.
Eva Krausová
Evi ano, co člověk, to názor. A nám nikomu nepřísluší soudit druhé bez toho, abychom znali skutečnost. Pro mne je důležité vyšetření sona slinivky aby se našla příčina proč neklesá cukr po inzulinu. Je k tomu třeba dobrého veterináře, který sdělí příčinu, prognózu, zda je naděje v léčbě, či niko-li a nepůjde mu jen o výdělek při léčbě... Mimochodem Megí teď leží spokojená v klidu u mě. A jak vše dopadne zde psát nebudu. To se dozví jen přátelé a ti, co pomohli s léčbou Megí.
Eva Mužíková
Bez komentáře, rozumný čtenář si udělá svůj názor.
Eva Krausová
Ilon, stále jsi přesvědčena o tom, že to Monika nemyslí zle? Když druhé bezdůvodně uráží a napadá...
Eva Krausová
Moniko, teď jste ukázala teprve, co ve Vás je. Vaše slova nebudu ani komentovat... Nádorky mléčných lišt jsou u fen běžné (1 operaci už prodělala), 2x denně se inzulin u cukrovky také píchá běžně. Navíc mám fenku z útulku, to si člověk nevybírá, zda je zcela zdravá. Prostě chce zvířeti z útulku dopřát lepší život. A ten u mě nejm. 6 let měla a já doufám, že ještě mít bude. A když nám to dopřáno nebude, vím, že jsem pro ni udělala maximum. Nemoci si nevybíráme, ty prostě přijdou. K lidem i ke zvířatům... Zvýšené testy má u ledvin proto, že u cukrovky se ledviny namáhají. Nejdříve si přečtěte fakta o psích nemocech a pak teprve druhé urážejte, když Vás to, jak vidno baví. S lidmi jako Vy je škoda jakékoli diskuse.
Eva Krausová
Ilon, no právě, oni neví, jak na tom Megí je, ale hned mluví o utracení bez jakéhokoliv dalšího vyšetření... Já vím, co je pro Megí nejlepší, ne ony. A konzultuji to s veterinou. Jen další dny ukáží, co bude dál, zda reálné řešení s další léčbou nebo smutné rozloučení... Trochu taktu by dámám neškodilo.
Ilona Erika Kolář
Evo, myslím, že ani Monika ani Evina M. to nemyslely zle. Ty teď prožíváš těžké období a uvažuješ trochu jinak.
Eva Krausová
Moniko, účelně pomoci může veterina, já nejsem doktor. Megí čeká sono slinivky a pak se uvidí, co dál. A jestli Vy účelně pomáháte okamžitým utrácením, pak být psem bych u Vás být nechtěla...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.