Sudá, nebo lichá?
Foto: autorka

Sudá, nebo lichá?

7. 7. 2020

Napadlo vás někdy, jestli máte radši čísla sudá, nebo lichá? Mne ano. Dokonce mne to napadá každou chvíli. Protože sudá se mi moc nelíbí. Takže, když se s takovým číslem potkám, příliš mě to nepotěší.

Lichá čísla mi připadají elegantní, sudá těžkopádná. Výjimku tvoří 4, protože je tak hezky ostrá. A naopak 3 je poloviční 8, kterou mám ráda ze všech nejmíň. I při vyslovení je taková boubelatá; když řeknete „osm“, nebo dokonce „v/osum“, je toho plná pusa. Zdá se mi, že i sama přídavná jména jsou svým zněním v souladu s číslicemi, které zahrnují. Nevím, kde se to ve mně vzalo. Ze tří čísel mého data narození jsou dvě sudá a jedno liché. Svátek mám 8. 10. Tím to tedy nebude.

Když jsem byla malá, řekla mi maminka, taky Rak, že naše oblíbená (měsíční) čísla jsou 4, 7, 9. Od té doby jsem se v různých horoskopech náhodně setkala i s jinými čísly pro toto znamení. Je mi to jedno; vím, že je to hloupost. Tento týden se mi změní v počtu let pětka na šestku. Přijmu ji s radostí, že jsem se jí dožila.

Nejspíš si řeknete, že mé starosti byste chtěli mít. Myslím, že ani nechtěli. A taky tohle nejsou starosti. Jen jeden z momentů, jak vnímám svět kolem sebe.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Zapomněla jsem Ti, Věrko, ještě tenhle nápaditý článek pochválit. A pojala jsi dobře i titulní fotku s čísly.
Zuzana Pivcová
Čísla mě zajímají hlavně v numerologických rozborech osobnosti, ale také coby čísla, která se opakovala v naší rodině, ale i u známostí, třeba č. 1. 9, 19, 27. 42, 49, byla to nejen čísla v datu narození, ale i úmrtí, číslo domu a další, maminka kdysi některá čísla dávala opakovaně do Sportky, ale víc než čtvrté nevyhrála. Také je pro mě zajímavé, když se podívám na digitální hodiny či budík a vidím (dost často) čas 21 : 21.
Dana Puchalská
Čísla jsou moje hobby. S taky z části i profesní úchylka. Co já s tím teď nadělám, je to tak a basta. :-) :-) :-) Pro mně taky račici jsou velice oblíbená i osudová čísla l i ch á. Ani nevím proč, ale je to tak. Když jsem byla opravdu malé dítě, dostala jsem přívěsek s gravírovanou sedmičkou. Ale už jo nemám. Někde jsem jej ztratila,mic mně to dlouhé roky mrzelo. :-( A jak tak už hodně let přemýšlím, je mi to liché číslo nějak sympatické,možná i souzené... . Narodila jsem se na liché datum, manžel taky a brali jsme se 17 tého. A to už asi něco znamená. Věrko, moc zajímavá úvaha.
Anna Potůčková
Pro mně jsou čísla pouze čísla, nějak je ve svém životě nerozebírám.
František Matoušek
Zajímavé zamyšlení nad čísly. Přímo takhle vyhraněný nejsem, ale čísla sleduji.
Irena Mertová
U mne to není sudá / lichá. Některá čísla se mi na první pohled líbí více, než jiná... Např. na tvém obrázku je mi nejvíc sympatické číslo 12 - proč, to netuším :-)
Jitka Hašková
Oprava - žádné arzeničnany ale narozeniny. Šotek mi to tam vložil při překlepu.
Jitka Hašková
Mě je to jedno, sudá nebo lichá. Mám ráda 5, protože jsem zjistila, že mám hodně pětek ve svém životě - arzeničnany, svátek, bydlím na Praze 5, v ulici mám číslo domu 5 a v 5. patře. Považuji 5 za své šťastné číslo. Ve škole jsem si ji na štěstí neužila.
Vladislava Dejmková
Je to zajímavý postřeh. Já to mám stejně, mám radši čísla lichá a nevím proč. Celý život sleduji čísla všude. Zejména ta náhodně se vyskytující. Už když jsem chodila do školy, tak jsem cestou vyhledávala auta s lichými číslicemi na konci. Nebo když si mám vybrat číslici, moje oblíbená je sedmička. Inu, každý jsme na něco.
Jana Šenbergerová
K číslům jsem mívala spíše odtažitý vztah, matematika pro mě bývala a svým způsobem i zůstala španělskou vesnicí. Když o tom teď přemýšlím, asi jsou mi sympatičtější čísla sudá, nebo zdvojená lichá. Vzhledem k tomu, že současná kvantová fyzika dochází k názoru, který zastávali i dávnověcí mudrci, že opravdu všechno se vším souvisí a navzájem se ovlivňuje, vztahuji to i na čísla. Většinou je používáme k určení kvantity, ale dá se jimi vyjádřit i kvalita. Ta představuje neviditelnou sílu/vibraci, kterou sice nemůžeme vidět, ale jejíž projevy můžeme přesto sledovat. Na této skutečnosti je postavena numerologie. Pro většinu pavěda ... V tomto případě já k té většině rozhodně nepatří. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...