Popínavé rostliny dokáží vytvořit fantastická místa
Ilustrační foto: pinterest.com

Popínavé rostliny dokáží vytvořit fantastická místa

19. 7. 2020

Vistárie, psí víno, růže, bouganvilie… Popínavých rostlin je řada a v každé části světa se daří jiným, Jedno mají společné. Když se o ně stará někdo, kdo jim rozumí a dá jim prostor, který potřebují, bohatě ho odmění.

Do některých restaurací, hotelů či obchodů v Paříži, v Provance, v Londýně, v Barceloně, na Santorini či na jiných řeckých ostrovech, se jezdí především proto, aby si tam lidé udělali krásnou fotku. Znají je totiž z internetu, často se objevují na seznamech nejkouzelnějších míst.

Co je tvoří výjimečné? Rostliny. Záplavy, kaskády, hromady květů různých barev a tvarů, které majitelé objektů nechali rozrůst do fascinujících šířek, délek, výšek. Jsou to místa, kde si nikdo nehraje na minimalismus. Tady je naopak preferována divokost, až téměř kýčovitost. Může to být inspirace i pro menší zahrady, terasy, balkony. Správně zvolená popínavá rostlina totiž umí z každého obyčejného místa udělat místo výjimečné.

Tak se pokochejme, takto to dopadá, když si rostlina porozumí s místem a lidmi, kteří na něm žijí.

zahrada
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Mám je ráda, ale mají jednu nevýhodu, často jsou příliš rozpínavé. Sice to přidává majitelům práci, ale na kráse jim to rozhodně neubere.
Marie Měchurová
Máme na domečku cosi pětiprstého a taky vistárii. Letos jsme natírali střechu, tak musela být poněkud přistřižena. Na plotě máme trubač, toho se ale budeme muset zbavit (jestli to půjde) je hodně rozpínavý. Když já je mám všechny tak ráda !!
Jarmila Komberec Jakubcová
Vistárie jsme musely nechat uschnout a na jejich místo máme vysazený zelený břečtan. Na rozdíl od vistárie se nemusí na podzim uklízet listí, protože břečtan je stále zelený.
Olga Škopánová
Kapánek přeplácané, méně je někdy více.
Dana Puchalská
Mám ráda květiny. A popínavé rostliny jsou nádherné.
Jana Hošková
Bouganvilie miluju, všude v Řecku, kde jsme byli i(i jinde) jsem si je pokaždé fotila, rovněž tak krásné balkonky obsypané různými květy. Moje vistárie mi zřejmě co nevidět zboří drátěný plot, rozrůstá se do velkých rozměrů a propletena do drátěnky nelze vůbec zlikvidovat a sundat...to jsem si teda dala !!!! :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%