Bílá barva v létě sluší i starším dámám
Ilustrační foto: pinterest.com

Bílá barva v létě sluší i starším dámám

13. 7. 2020

Nepraktické, vhodné jen pro mladé, nelichotivé k plným tvarům. To často říkají ženy o oblečení v bílé barvě. Mnohdy se mýlí. Bílá barva je klasika, která je vhodná pro dámy všeho věku a všech postav, jen je třeba zvolit správný materiál a střih.

Monolit. Tak se říká oblečení v jedné barvě, případně jen v lehce odlišných odstínech. Bílé kalhoty, bílá košile. Nebo hladké bílé šaty. Bílá sukně, bílé tričko, bílý svetřík.

Někdo řekne, že je to nuda. Někdo na takové jednolité oblečení nedá dopustit a dobře dělá. Zpravidla jde o styl, který působí elegantně, nadčasově a kvalitně, i když je řeč třeba o obyčejných bílých džínách a bílé lněné košili. Takové oblečení nikdy nevyšlo z módy, dá se nosit na různé příležitosti, ale především, sluší ženám dvacetiletým stejně jako sedmdesátiletým.

Není pravda, že bílá barva udělá z dámy plnějších tvarů neforemnou almaru, jen je třeba umět vybrat si střih a kvalitní materiál. A pak už je možno vyrazit na procházku do města, do přírody, do lázní nebo k moři s vědomím, že majitelka takové nesmrtelné bílobílé kombinace je vždy dobře oblečená, mnohdy pozornost poutající více, než přezdobené ženy v pestrobarevných šatech.

Jediná nevýhoda je, že jde o oblečení, které se špiní více než jiné, ale za tu krásu to přece občas stojí. Tyto snímky to snad dostatečně dokazují.

móda
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Líbí se mi všechny modely i když celá v bílém bych si připadala jako nevěsta Jak tu píšou děvčata oživit to nějakým pestrobarevným šátkem,či bižuterií,tak je to hezká móda na léto..A prát se musí část oběvů i jiných barev.
Jana Šenbergerová
Bílou nenosím, nesluší mi, ale na jiných ženách se mi líbí.
Soňa Prachfeldová
Nosím ráda bílá trička k sukni i ke světlým kalhotám. Bílá a světle barvy k létu patří.
Zdenka Soukupová
Moc bílých věcí v šatníku nemám, ale pro léto mi přijde bílá veselá a přirozená. A častější praní nevadí. Myslím, že bílá je slušivější než nevýrazné smutné šedivé nebo hnědé odstíny. Fotky jsou moc hezké.
Věra Ježková
Bílou nemám ráda, připadá mi tvrdá. Jako mladá jsem ale nosila jen bílou a černou – než mi došlo, že existují i jiné, pro mě vhodnější, barvy.
Olga Škopánová
Ale kde jsou ty dámy plných tvarů?
Dana Procházková
Model číslo tři je úžasně elegantní, přemýšlím z jaké látky je ušitý.
Helena Jagošová
Všechny modely se mi líbí, nejvíce propínací šaty s modrými doplňky. Mám v šatníku několik bílých halenek , které nosím ráda, poněvadž se v nich cítím dobře oblečená. K nim střídám různě barevné šátky a šály, které celé oblečení oživí. To, že se bílé oblečení musí častěji prát, snad není v dnešní době problém. Materiály se většinou lehce udržují a mnohé se nemusí žehlit, takže údržba není složitá. Mám bílou ráda, je čistá a slušivá.
Daniela Řeřichová
Bílou mám ráda odjakživa, rozjasňuje, přináší pocit čistoty. Monolit se snažím "rozbít" doplňky v jemných pastelových barvách. Modely jsou hezké a nositelné.
Marie Doušová
Sama nosím v létě hodně bílé komplety a cítím se v nich dobře. Je pravda, že se více musí prát,ale to nevadí. Modely na fotkách se mě líbí. Dík.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%