Co se to děje s námi lidmi?
Ilustrační foto: pixabay.com

Co se to děje s námi lidmi?

20. 7. 2020

Dnešní moje zamyšlení není moc veselé. Čtu zprávy a zoufám si: Co se to děje s lidmi, proboha? Támhle utýral nějaký nebožák psa, tady zas někdo malé batole, někde  zas  kvůli zisku ničí fenky množením až k smrti...

Pozvolna ztrácím k stáru víru v lidi. Jak mohou být lidé tak bezcitní, sobečtí a krutí?

Nechce se mi už ty zprávy vůbec  číst, nemůžu totiž potom spát a trápím se. Jedinou radou ostatních je: NEČTI TO ! Část lidstva byla totiž krutá vždycky.

Odjakživa mezi námi byli „ti druzí“. Ať už to byli ti, kteří se tak stali „zlými“ jen proto, že byli sami týráni ve vlastní rodině, či se takoví už, bohužel, narodili – s příslušnými geny nebo odlišnostmi v mozku.

A co s tím? Co s tím máme dělat my, ti „normální a slušní“? Připadá mi totiž, že se to čím dál víc zhoršuje a nás výše uvedených je čím dál míň. Možná,  že to bylo v dřívějších dobách také, ale protože nebyla taková „informovanost“, tak jsme o tom nevěděli.  Ale přesto si myslím, že dřív byla společnost jaksi „zdravější“. Lidé se báli Boha, teď se zřejmě nebojí už vůbec ničeho. A to mne skutečně děsí. Zvládneme to? Už kvůli našim dětem a vnukům?

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
V každé době bylo násilí,nevraživost,lhostejnost a nepochopení si promluvit a řešit věci v klidu. Když dnes vidíte rodiny, jak se rozvádějí a nedokážou se dva dospělí lidé domluvit a tím trpí hlavně děti. Dnes je vidět v televizi,na internetu ze světa plno hrůz a válek. Nemůžeme tomu zabránit,ale můžeme se snažit předávat našim dětem lásku ,laskavost a vlídnost a věřit , že to s naší mládeží nebude tak hrozné.
Soňa Prachfeldová
Tolik hrůzy je na světě, to bylo , je a bude. My to nevyřešíme a jen o tom čtu , je mi nanic. Je to těžké, vyřešit nemůžeme, lhostejní být nesmíme. Je příšerné, jak se množí přepadávání a loupeže. Je to dáno i globalizací světa. A úchylné tyrany a vrahy , takové zrůdy, by měli kompetentní eliminovat do smrti od lidské spolecnosti. A my senioři bychom měli mít zázračné obušky z pytle ven na grázly.
Jitka Caklová
Teď jsi mě upozornila, že tam je od paní Pravečkové :-)
Jitka Caklová
Jano, tento odkaz z PŘÍZNAKŮ TRANSFORMACE by se šiknul i k článku https://www.i60.cz/clanek/detail/16230/co-bude-po-smrti-rozhodnuti-je-na-nas
Jana Šenbergerová
Svět je plný odpovědí, jen je chtít slyšet: https://www.youtube.com/watch?v=_0kntiD1H_Q
Zuzana Pivcová
Některé zprávy (televizi nesleduji) nemůžu ani číst, když vidím pro mě nepřijatelný titul, ihned mizím. Ale naproti tomu zase vím, že je hodně mladých lidí, kterým cizí život není lhostejný. Pevně věřím, že "zlo" nezvítězí, ale s nikým o tom polemizovat nedovedu a nechci.
Marie Ženatová
Paní Jano díky za zajímavý článek a také bych se chtěla k němu krátce vyjádřit. Zásadně večer nesleduji žádné zprávy - jsou často hlavně negativní a já bych se nad nimi také jen asi v noci zbytečně trápila. Snažím se být víc venku, pozorovat lidi, mluvit se sousedy a známými a od nich si brát jen ta pozitiva. Ale já osobně si myslím, že na vesnicích i menších městech převažují hlavně ti normální a slušní a to od dětí, které slušně pozdraví - až po ty nejstarší. Dobře totiž vím, že když se budu chovat dobře ke svému bližnímu, tak i on se bude ke mě chovat slušně.
Jana Hošková
O tempora, o mores ! (Ó ta doba, ta morálka) - Ciceronův povzdech tuším, takže ano, nic nového pod sluncem...taky bych leckoho za ledasco s chutí přetáhla, kdybych si ovšem nebyla vědoma, že to odnesu já a dotyčný přetažený z toho vyvázne, jak bývá často zvykem :-)) Navíc jsem se dorazila přečtením poslední knihy p. Vondrušky o konci Evropy (doporučuji). Ano, Moniko, svou cestu si každý musí najít sám, to je jasné. Jen aby nějaká kloudná cesta před nimi vůbec byla.
Dana Puchalská
Ano, lidi se už snad ničeho a nikoho nebojí. Občas bych každého, kdo provádí ty odporné věci s chutí něčím přetáhla. Až by si to konečně uvědomil. Ale to je asi neproveditelné, bohužel.
Věra Ježková
Jano, já si myslím, že lidé jsou stále stejní. Jen podmínky, v nichž žijí, jim umožňují chovat se různě. Co třeba antika? To jistě nebyla mírumilovná a altruistická idylka. Nebo „humánní“ středověk. „Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své učitele.“ Sokrates. Co se týká dnešní doby, samozřejmě s vámi souhlasím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%