ZOO krokodýlí Protivín
Foto: autorka

ZOO krokodýlí Protivín

27. 7. 2020

Mám již také výhodu cestující nad 65 let. To se člověk dočkal a hurá autobusem kamkoliv. 

Tentokrát jsem zvolila město Protivín, které leží mezi Pískem  a Č. Budějovicemi. Jde o menší město asi s 5 tisici obyvatel. Je zde známý pivovar, ve kterém se vaří pivo Platan. Víte, proč se tak jmenuje? Vede k němu dvouřadá platanová alej. To až někdy jindy.

Přijela jsem za krokodýly, ne, že poprvé, ale za delší čas. Krokodýli jsou umístěni v bývalé kamenné stodole, Schwarzenbergové konírně a kočárkárně, která patřila k zámku a je zrekonstruovaná do poschodí. Soukromý majitel se o krokodýly staral již od mládí. Chová zde asi 23 druhů (aligátor, kajman, gaviál atd., rarita andílek-albíno). Rozmnožují se zde ohrožené druhy krokodýlů. Byli jsme upozorněni na teplotu 37 st. C a vlhkost 90 %. Fotit můžete, ale bez blesku, mají citlivější oči než člověk. 

Tak se pojďte na některé se mnou podívat.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Jitko, vítej do klubu a cestuj vesele dál :) V této zoo jsme byli loni, krokodýli jsou svým způsobem fascinující tvorové. Albína jsem tenkrát někdy dávala na FD. A jeden z těch krasavců měl stejný rok narození já!
Eva Mužíková
Krasavci, ráda jsem nakoukla.
Jana Šenbergerová
Když si uvědomím, že obývají Zeměkouli mnohem déle než lidský rod, mají můj respekt nejen kvůli ostrým zubům. Zajímavý článek i fotografie.
Naděžda Špásová
To jsou pěkné potvory. Byli jsme tam, když to bylo nové a začínali. Stojí to za návštěvu. :-)
Martina Růžičková
Zajímaví tvorové. Ve mě vzbuzují respekt a jsem ráda, že u nás je můžeme potkat jen zoo :-). Díky za pozvánku do Protivína.
Zuzana Pivcová
Z Týna, kde teď pobýváme, jede až do Protivína víkendový motoráček, takže možnost by byla. Krokodýly považuji za velmi zvláštní tvory a nevadí mi. V pražské zoo mám možnost vidět alespoň gaviály a na Hluboké mají také krokodýly. Díky za nabídku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%