Dovča 2020 Díl 4. Zvířata ve Vrbosce
Foto: autorka

Dovča 2020 Díl 4. Zvířata ve Vrbosce

30. 7. 2020

Ve Vrbosce je velice málo psů. Jestli tu potkáte psy, tak hlavně jsou to domácí mazlíčci, které si na dovču přivezli Evropané. Koček už je o poznání více, ale není tu vidět a slyšet jiná domácí zvířata. Asi to bude tím, že penzion je v zástavbě dalších a dalších penzionů a každý kousek zahrady slouží rekreantům. Proto pro zábavu můžete uvidět zvířata umělá :-)

Včera mě budilo krákání vrány nebo krkavce, ale ptáka jsem nezahlédla. Protože jsme u moře, tak k němu patří rackové, kteří provázejí hlavně lodě, protože tuší příležitost dostat nějakou potravu, hlavně, když se na lodi grilují ryby. Na moři jsem v dálce zahlédla delfíny, ale vyfotit se to nedalo. Mořské rybky taky foťákem nezaberu, voda se vlní a rybičky jsou hybné potvůrky. Vylovené taky nenafotím, protože rekreační rybolov je povolen až od 1.září. Samozřejmě zde lítají "dajaké motýle", mouchy, včely, vosy. A ještě na jedny malé tvorečky jsem zapomněla, poštípat vás můžou dotěrní komáři, které z pokoje vyháním elektrickým odpařovačem.

Tak se se mnou podívejte, co ještě můžeme na souši i ve vodě potkat a co se mi podařilo nafotit. Mořského ježka raději obejít, jeho bodlinky způsobují krutou bolest, ale naštěstí já tuto zkušenost s ním nemám. Kraba jsem fotila asi půl hodiny, vlnky a odraz sluníčka hatily všechny mé pokusy ho zdokumentovat. Je krásné vidět pod vodou třpytivou škebli. Na břehu je škebliček, ulit a lasturek taky hodně, ale už je houfně nesbírám, dovezu si domů opravdu jen pár kousků. A naposled si nechám ty nejmenší - mravenečky, co vám klidně nalezou do batohu nebo vás škaredě kousnou, když si na ně na ručníku lehnete. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Ti pejsci a rackové se Ti moc povedli. Líbí se mi taky škeble v třpytivých vlnkách. Na to se hezky vzpomíná. Díky.
Irena Mertová
Zajímavé, hezké fotky :-)
Irena Mertová
Zajímavé, hezké fotky :-)
Jan Zelenka
Mravence a pavouky bych zrovna nemusel, ale drzí rackové k takové přímořské pohodě patří. Řádně si to užívej! Mne v mém panelákovém bytě jímá až bledá závist.
Jarmila Komberec Jakubcová
Helenko moc zajímavé postřehy. A co kočičáci tam nežijí? Já když přijedu do Omiše tak u hotelu Brzet je jich vždy několik. Ihned pro ně koupím kočičí kapsičky a pak je celou dovolenou krmím.
Jitka Hašková
Helčo, prima. Kdysi, když jsem byla před noha lety v Jugoslávii, tak tamější muži lovily ježtice - poznají se, že na rozdíl od ježků se "zdobí" - rozsekávali je na půl a jedli vnitřek, dali nám ochutnat a bylo to dobré.
Dana Puchalská
Helčo, super reportáž o cizokrajné fauně.... :-) :-) :-)
Anna Potůčková
Další krásný článek ze Tvého pobytu u moříčka!
Marie Seitlová
Koukal jsem, chválím a užívej do posledního dne. Dík za fotky.
Zdenka Soukupová
Je vidět, že si pobyt užíváte. Přeju Vám to, Helčo. A těším se na další dokument.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...