Naše nezapomenutelná dovolená s vnoučaty v Chorvatsku
Foto: autorka

Naše nezapomenutelná dovolená s vnoučaty v Chorvatsku

3. 8. 2020

Když se řekne voda, hodně vody, tak většinu z nás napadne slovo  m o ř e  nebo taky povodně. Na to druhé ale nemáme ty nejlepší vzpomínky.  Proto si zavzpomínám na náš pobyt u moře v Chorvatsku. Jezdili jsme k moři s dětmi, když byly malé, a poslední dobou jsme měli možnost vyrazit si k moři několikrát i s vnoučaty. Jedna dcera nám půjčila vnučku Zuzku a druhá vnuka Andreje. Bude to už dva roky, kdy jsme nasedli do autobusu a vyrazili směr Jadran. 

Desetidenní pobyt pro rodiče, prarodiče, děti a vnuky zajistila zájmová organizace pro mládež TyMy, která působí v našem městě. Během školního roku připravují pro děti různé kroužky, společenské akce, taneční a vědomostní soutěže apod. O prázdninách pořádají příměstské tábory a také vždy jeden zájezd k  moři. Tentokrát se pobyt přesunul do Igrane, malebného kamenného městečka s kostelíkem na kopci nad mořem na Makarské riviéře. Vyjeli jsme večer pohodlným autobusem a ráno jsme byli na místě. Ubytovali nás v soukromí u hodného pana domácího v novém ještě nedodělaném hotýlku. Naše pokojíčky měly ale všechno, co jsme během pobytu potřebovali, hlavně balkony a výhled na moře. V jednom pokojíčku spaly děti, ve druhém spojeném s kuchyňkou jsme spali my dva.

První den jsme se koupali přímo v centru městečka, potom jsme si ale našli opuštěnou zátoku asi 500m od veřejné pláže, kde jsme byli jen my, a tak jsme si mohli vyzkoušet, jak krásně se plave v moři, když jste v něm sami a nikde nikdo. 

Snídani a obědy jsem připravovala sama a na večeři jsme chodili do příjemné zahradní restaurace. Pro děti to byl opravdový zážitek. Jídlo jim chutnalo, hlavně ovocný drink nebo zmrzlina po večeři. 

Na večery byly připraveny i zábavné hry, soutěže, malování a honba za pokladem. Svezli jsme se i na šlapadle, děti se potápěly, sbíraly kamínky a škebličky. Dokonce se těšily i na procházky po městečku a okolí. 

Třešničkou na dortu byl výlet lodí s občerstvením okolo pobřeží, se zastávkou v rybářské vesničce a na ostrově Hvar. Počasí nám po celou dobu přálo, jen na zpáteční cestě nás dohonila bouřka. 

Letos jsme uvažovali, že přibereme i další vnuky - dvojčata , ale vir nám naše plány zmařil. Zuzka už je slečna, ale na pobyty s námi ráda vzpomíná, a určitě s námi někdy příště vyrazí k moři zase. 

Soutěž Voda
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Hezký článek i fotografie. Prázdniny s vnoučaty mají neopakovatelné kouzlo.
Jana Šenbergerová
Podle článku i fotek si dovedu představit, že na takovou dovolenou budete všichni rádi vzpomínat. I mně se ve vašem podání líbila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.