Dovča 2020 Díl 5. Pan kocour ve Vrbosce
Foto: autorka

Dovča 2020 Díl 5. Pan kocour ve Vrbosce

31. 7. 2020

Když jsem v minulém díle psala o zvířatech, zmínila jsem se všeobecně o kočkách. Domácímu Mourinkovi ale musím věnovat více prostoru, to je prostě Pan kocour. Má zde výrazné místo jako člen rodiny a spoustu privilegií, o kterých se sousedním kočkám může jen zdát. Když na půlden obsadí houpačku jen pro sebe, nikdo mu to nemá za zlé a nevyhání ho. Je to mazel, vděčný za každé pohlazení, za každou pozornost, za každou mlsku.

Ale před třemi roky měl na kahánku. Když se u domu poprvé ukázal, bylo to vystresované zraněné koťátko, které žalostným mňoukáním prosilo o pomoc. Jeden ze zdejších hostů ho odvezl ke zvěrolékaři, kde si v čekárně ťukali na čelo, proč s takovou chcíplotinou lezou k doktorovi, mají to raději utopit. Ale kocourek moc dobře věděl, u kterého domu mňoukat, že tito ho určitě neutopí. Z ran se vylízal a zůstal. Určitě si své páníčky vybral dobře.

Kočky jsou prý falešné a žádným příkazům či povelům je nenaučíš. Mourínek je naopak poslušný jak pejsek. Domácí pán řekne: Počkej, něco ti dám. A kocourek si sedne poslušně u dveří a čeká. Každý host ho rád pohladí či podrbe za oušky a kocourek spokojeně zavrní. Samozřejmě mi bez odmlouvání pro focení pózoval a ukazoval, co všechno dovede. Na fotkách to vypadá, že je to pokaždé jiný kocourek, ale věřte, že je to pořád jen on. Normálně je šedohnědobílo mourovatý, zlatou barvu má na sluníčku a šedou ve stínu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Úvodní fotografie je nádherná a vrátila mě zpět ke zveřejněné fotografii malého kotěte, které mělo oči jako "mlýnská kola." Obdivuji dospělou šelmu i její kamarádku.
Jaroslava Handlová
Třetí a čtvrtá fotka - Helčo, vystihla jsi krásné pózy. Vando, jestli k Tobě někdy učiníme íčkařskou výpravu, to bude Hvar vzhůru nohama :-), jak píše Soňa níže: bylo by to krásné! Zdravím...
Soňa Prachfeldová
Však co není může být, bylo by krásné , kdyby íčko letělo k Tobě, ještě bys musela přikoupit penzion :-)
VANDA Blaškovič
Ano, ano, Soňo. Letí to. A kolik je to let, co Eva M. plánovala cestu do Afriky, na Hvar.......? Pamatujete? To byla neskutečná legrace!!
Soňa Prachfeldová
Vando to už jsou 3 roky, co jsi o tomhle koťátku vyprávěla ? To letí, je to krásná číča .
Jarmila Komberec Jakubcová
Helenko dík za krásné foto nádherného kocourka i milé povídání o kočičkách. Přeji ti hodně pohody na Jadranu a jen samé hezké zážitky.
Eva Mužíková
Také mne ty krásné kočičí pózy potěšily.. Je mádherná...
Anna Potůčková
Štastná kočička, má spoustu lásky- opravdu věděla kde má mnoukat......
Daniela Řeřichová
Díky Vašemu kočičímu fotoseriálu mám krásné ráno, paráda!
Jana Šenbergerová
Při prohlížení fotek jsem myslela na to, že pózuje jako modelka. Teď už vím proč. "Kočky" už jsou takové. :-) Hezké!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.